Hoe red ik mijn boom?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/04/2019 - 17:15
Winneke (anoniem geplaatst)

Hoe red ik mijn boom?

Begin maart hebben wij een paar jonge bomen verzet in onze tuin. De grootste (esdoorn) deed het eerst heel goed. Begon knoppen en blaadjes te krijgen en plots was het gedaan. Blaadjes zijn half uit de knop en hangen slap. Het lijkt wel of hij plots is opgehouden. Alle andere bomen zijn er prima doorgekomen. Ik heb hem nu elke dag een paar gieters water gegeven maar er komt geen verandering in. Heeft iemand tips hoe ik mijn boom kan redden?

di, 23/04/2019 - 20:21
peterplant

Bij het verplanten zijn wortels beschadigd.
De boom loopt uit maar kan met zijn beschadigde wortels niet voldoende water opnemen om alle takken uit te laten lopen en daardoor stopt de boom. Al gooi je er 10 emmers water bij de wortels krijgen het niet voor elkaar.
Wat je kunt doen is een hoop takken wegsnoeien of inkorten. De wortels kunnen dan misschien het restant wel bevoorraden en je hebt kans dat de boom gewoon weer gaat uitlopen.
De kans bestaat altijd dat de boom het niet red.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag