Schijfcactus is aan het verhouten / bruin / geel? Wat te doen?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/04/2019 - 10:06
Roanna

Schijfcactus is aan het verhouten / bruin / geel? Wat te doen?

Wij hebben een redelijk grote schijfcactus (weet niet precies welk type het is, dus als iemand het weet, hoor ik het graag) alleen deze begint nu steeds bruiner / geliger te worden. Is hij aan het verhouten? Of is er wat anders aan de hand? En wat kunnen we er tegendoen? De achterzijde (die dus niet richting het raam staat) is er ook erger aan toe, wel valt daarbij te zeggen dat hij vroeger ooit is omgeklapt waardoor er nu horizontale strepen opzitten / beschadigingen dus dat is als het goed is geen ziekte oid. Maar wat doen we tegen al die vlekken? 

ma, 22/04/2019 - 10:07
Roanna

Nog een paar extra foto’s:

wo, 24/04/2019 - 11:30
GreenConnection

Tegen verkurking na beschadiging is niets te doen. Het is geen ziekte, maar een bescherming van de plant door afsluiten van de beschadigde delen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag