Kruin uit Vibernum Tinus door bevroren sneeuw

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/07/2015 - 15:06
tomjose

Kruin uit Vibernum Tinus door bevroren sneeuw

Afgelopen winter heeft het op een avond flink gesneeuwd en die sneeuw is 's-nachts bevroren met als gevolg dat de tak, waaraan de kruin bevestigd was tot op de stam was afgescheurd. Ik heb deze tegen beter weten in verwijderd en nu hebben we dus een gat in onze struik. Leuk voor de vogels maar minder voor het aanzicht. wat is nu weisheid. Wachten totdat er van binnenuit vanzelf weer een kruin aangroeit zodat het gat wordt gedicht of de struik geheel snoeien en wachten tot hij weer aangroeit. Of zijn er andere oplossingen denkbaar. Ik heb overigens diverse takken moeten opbinden, omdat die door het gewicht uitgezakt waren. Heeft u advies voor mij ?

Kruin uit Vibernum Tinus door bevroren sneeuw
wo, 29/07/2015 - 17:51
daucus

Je had hem in het voorjaar, direct na de bloei flink kunnen snoeien, dan was hij weer mooi hersteld. Als je nu nog snoeit knip je de aanleg van de bloemen eraf. Hij maakt in het najaar al knoppen. Als je dus bloemen wilt doe het dan in het voorjaar.

wo, 29/07/2015 - 22:15
tomjose

Dank voor je reactie. Wat bedoel je dat ik hem in het voorjaar flink moet terugsnoeien. Ik heb ergens gelezen dat het geen kwaad kan om terug te snoeien tot op 50 cm. Of is dat teveel van het goede.

do, 30/07/2015 - 13:58
daucus

Dat kan prima. Soms vriezen de struiken bij een flinke vorst sterk in. Dat is bij mij al een paar keer gebeurd. Heb ze toen ook tot ong 50 cm terug gesnoeid en ze liepen weer goed uit. Maar iets bijsnoeien kan ook natuurlijk. Wat je maar zelf wilt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag