Laurier

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/08/2017 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laurier

Onze laurier hebben we gestoeid maar nu zijn de bladeren niet meer zo mooi.  Bruin, maar ook veel blaadjes met allemaal gaatjes. Wat kunnen we hieraan doen? ? 

za, 12/08/2017 - 21:03
Escafon

Dit is volgens mij geen laurier (ik zou de blaadjes niet in de soep doen) , het is een laurierkers. Afgezien daarvan ken ik deze plant als een sterke struik of boom. De informatie is te summier om iets zinnigs te zeggen over wat je eraan kunt doen, U schrijft dat hij net gesnoeid is, misschien op het verkeerde moment? Misschien is het het beste om gewoon af te wachten, veel plantenziektes gaan ook vanzelf over. Stukje wikipedia:

De struik is al sinds de 16e eeuw in cultuur[4]. Hij geldt als ijzersterk en neemt genoegen met vrijwel elke grondsoort (bodemvaag) en standplaats, zowel in zon als in de schaduw. Een enigszins vochthoudende bodem verdient echter de voorkeur.

Ik zou me geen zorgen maken, naar alle waarschijnlijkheid herstelt hij zich vanzelf.

zo, 13/08/2017 - 12:35
tuinprins

Dit is een aantasting door de schimmel Podosphaera oxyacantha die een vorm van 'powdery mildew' veroorzaakt. Komt vaak voor bij de laurierkers als die (stevig) wordt teruggesnoeid. Overigens is de aantasting zoals die op de foto wordt getoond maar van lichte aard. Bij een ernstige aantasting krult het blad helemaal op en zit er een laagje wit poeder op het blad. Als je googelt op de naam van de schimmel en de Latijnse naam van de laurierkers (Prunusinfo-icon laurocerasus) dan vind je vele foto's van ernstige aantastingen. Bestrijding van deze schimmel is lastig.

De schimmel verspreid zich via regendruppels/water. Iedere keer als er een regendruppel / water op een aangetast blad komt, komen schimmelsporen in de lucht en kunnen zo op gezonde bladeren terechtkomen en die aantasten. Als je de laurierkers water geeft moet je dat onder bij de stam doen en vermijden dat de bladeren nat worden.

Zie ook: http://tinyurl.com/yxlhpgjf

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag