Welke kwaal heeft mijn tamme kastanje?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/07/2015 - 22:11
maiwald

Welke kwaal heeft mijn tamme kastanje?

Dorre takken, dorre bladeren (verkleuring, verdorring vanaf de rand), vroegtijdig blad- en bloemverlies (vanaf plm eind mei). Dit jaar slaat het weer toe bij mijn tamme kastanje. De stam is ok, er zijn nauwelijks watertakken. Dus kastanjekanker is onwaarschijnlijk. Twee jaar geleden heb ik een boomspiegel gemaakt, waarna de symptomen tijdelijk afnamen. Er is geen mineralengebrek (walnoot, kers en pruim doen het perfect). De kruin en de onderste takken zijn mooi groen. Wel veel mossen op takken. Heeft iemand een idee?

Welke kwaal heeft mijn tamme kastanje?
do, 23/07/2015 - 01:10
WiPe

Ik kan meer dan een reden bedenken waarom die bomen er slecht bij staan. Maar ik betwijfel dat gokken de juiste manier is om de oorzaak te vinden.
Kun je vertellen waarom je die boomspiegel rondom de boom hebt gemaakt en hoe je dat aangepakt hebt? Wat voor grond heb je daar? en hoe ver staat die boom van de straat?

wo, 29/07/2015 - 22:02
maiwald

-@Wipe De boomspiegel heb ik gemaakt om de wortels meer lucht te geven, nadat ik een peer op nog geen vier meter afstand (aan de oostkant) heb weggehaald en rond de kastanje veel zevenblad, hondsdraf en andere energievreters stonden. Dat was 4 jaar leden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag