aanleg algemene tuin volkstuinvereniging

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/11/2003 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanleg algemene tuin volkstuinvereniging

Enkele jaren geleden is onze vtv verplaats naar een weiland. De tuinen van de tuinders ontwikkelen zich goed. Het algemene deel: entree, oprijlaan, werf, 2 vijvers, ruimte rondom verenigingsgebouw... daar hebben we als vereniging wel ideeen voor maar het lukt niet om tot een mooi en goed totaal plan te komen. Iedere tuinder heeft een puzzel stukje.. maar het geheel past niet. Weet u iemand die ons daarbij kan helpen? Die een basis ontwerp maakt zodat wij het komend seizoen weer uit de voeten kunnen. Uitgangspunt: natuurlijk tuinieren. En de architekt van het terrein had een landelijk karakter in haar hoofd met veel fruitbomen.. Er staan er enkele ..

zo, 16/11/2003 - 15:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan de betreffende tuinarchitect hier niet in adviseren?

ma, 17/11/2003 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor heel gericht advies en een ontwerp kunt u beter contact opnemen, heeft u vragen in de algemene zin kunt u ze natuurlijk hier kwijt, met z'n allen weten we er toch vaak weer iets van te maken en komen er meerdere mogelijkheden uit, dat is vaak wel leuk, maar ook dan hebben we meer info nodig.
In de algemene zin, in de zin van tuinieren is het vaak de kunst van het combineren en samenvoegen, maar ook de kunst van het weglaten. Vooral als er een landlijk karakter doorgevoerd moet worden. Nu is het met fruibomen ook nog van belang dat er rekening moet gehouden worden met de bestuiving. Al met al goed inventariseren en daarna goed invullen is zeker van belang. met hoeveel tuinders zijn jullie? wat zijn verder de puzzelstukje's.

met vr gr.
Johan Veldhuizen (https://tinyurl.com/y2tmxma4)

ma, 17/11/2003 - 18:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

De architect is dat de gemeentelijke architect want dan kan die waarschijnlijk geen advies geven .

ma, 17/11/2003 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met de gemeentelijke architect kan ook wel overlegd worden, want als het geheel eruit ziet zoals hij dat in gedachte had, heeft hij ook eer van z,n werk.

do, 20/11/2003 - 09:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja die kan in grote lijnen wel iets aangeven maar zal er ook verder weinig aan doen. Heeft de tuin ook een kas waar iets uit betaald kan worden. Er zijn natuurlijk architecten genoeg en die ook wel een deel zouden willen doen maar om in een groot plan te stappen en dat als vrijwilliger te doen die daarnaast zijn kost er nog mee moet verdienen is dat vrij moeilijk en ik weet niet of er bij het forum al rustende vrijwilligers zijn die daar behulpzaam bij kunnen zijn. Wel beroeps.

do, 20/11/2003 - 20:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor alle nuttige adviezen. De architekt zal inderdaad moeilijk te vinden zijn. Is ingezet via de gemeente.. maar het is misschien toch nog een mogelijke optie. Een programma van eisen gaan we begin december op papier zetten. En ja we hebben wat geld beschikbaar om een goed ontwerp te laten maken..
Zal contact op nemen met greensolutions.

za, 22/11/2003 - 17:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is dat een architect geweest die over het bestemmingsplan ging of was die ook voor de inrichting . In welke kant van het land zitten jullie ? een beetje centraal ? Lijkt me wel een goed plan om Green Solutions te vragen
het grote voordeel is dat ze de nodige ervaring in ontwerpen hebben en al kunnen doorzien door hun praktijk hoe het wordt . Succes ! Misschien krijgen we nog een keer een foto te zien

di, 25/11/2003 - 19:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

de architekt was betrokken bij het bestemmingsplan.. daarna heeft ze niets meer van zich laten horen.. dus daar verwacht ik weinig van.
We zitten onder de rook van amsterdam.

zo, 18/01/2004 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe ver zijn jullie nu met de tuin . Hebben jullie nog contact opgenomen met die ontwerper richting Amersfoort en heeft hij jullie nog van dienst kunnen zijn. Ik neem aan dat hij jullie wel voorstellen voorgelegd heeft waar jullie iets mee kunnen en die nu gezamenlijk gaan uitwerken ?

Onderwerp gesloten