bakken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/10/2006 - 14:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

bakken

Ik had een vraag: wij willen graag bakken in de (voor)tuin maken van verschillende hoogtes.

Nu hoorden we dat bakken snel uitdrogen. Is dit ook zo? Wie heeft er ervaring mee? En kun je er wat tegen doen?

Welke planten zouden hier goed kunnen groeien? Ik neem aan dat vetplanten e.d. hier wel zouden overleven. Op deze plek schijnt 's morgens de zon.

Alvast bedankt.

Henrike

ma, 02/10/2006 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Henrike, dat hangt ervan af hoe en waarvan je de bakken maakt.

Zelf heb ik jaren geleden een bak gemaakt van 3,60x1,60m van getrommelde betonstenen. en dat bevalt nog steeds goed. Ik heb de stenen gelijmd. Deze betonstenen nemen geen vocht op, maar omdat het bovengronds is moet ik 's zomers gedurende droogte toch wel vaker gieten dan in de vollegrond.
Als je nou bakken maakt hetzij van hout of van metselstenen, dan verdient het aanbeveling om de staande binnenkanten te sausen met cement (bij steen) en bij een houten bak om die te bekleden met vijverfolie zodat de vochtige grond het vocht niet aan de wanden verliest.
Ik heb er dwergconifeertjes in, een paar kruidenplanten en een rommeltje van kruipende rotstuinplantjes en sinds een week een grote lilapaarse bolchrysant.
De bakken moeten wel zonder bodem zijn.

succes, Frans.

di, 03/10/2006 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bakken zijn op de vaste grond en hebben geen bodem. De bakken worden gemaakt van kalkzandsteenblokken (in de grond) en gewone sierstenen om het af te maken boven de grond.

Henrike

di, 03/10/2006 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de sierstenen bovengronds poreuze stenen zijn die dus gemakkelijk water opnemen dan zou ik die wanden aan de binnenkant afdekken met de bekende zwarte vijverfolie en dan pas de grond erin en daarna de folie met de bovenkant gelijksnijden of omvouwen.

Je hebt deze vraag ook gesteld elders op het Algemeen bloemen en plantenforum.
De reacties daarop heb ik gelezen.

Ik zou je willen adviseren om gewone tuingrond eventueel aangevuld met potgrond te gebruiken, maar geen korrels die niet verteren en vooral ook geen plastic op de bodem. Wormen moeten ongehinderd hun gang kunnen gaan. De wanden bekleden met noppenfolie lijkt me knoeiwerk.
Compost gebruiken is ook goed.

Onderwerp gesloten