Droge aarde door optrekkend vocht

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/08/2008 - 19:47
risvanovereem

Droge aarde door optrekkend vocht

Ik heb een perkje(50 cm breed en 12 meter lang). De grond ligt tegen een oude steens-bouwmuur aan. De muur trekt zoveel vocht op dat de aarde volkomen uitgedroogd is. Sproeien is dagelijks nodig anders kan er niets groeien. Zijn er methodes om het optrekken vocht tegen te gaan?

za, 23/08/2008 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier is maar één middel afdoende.

Plaats tussen de muur en de aarde zwarte PVC folie (zonder gaatjes).
Zo diep mogelijk in de grond stoppen langs de gehele muur.

Als het hier een muur betreft welke vorst bestendig geplaatst is, dan zit de muur circa 60 cm diep in de bodem.
Het loont ook om dit met een duimstok te meten.

In dat geval een geultje graven net breed genoeg om met de hand de zwarte PVC folie tussen de muur en de aarde (het liefst tot 60 cm diep) in de grond te stoppen (strak tegen de muur aan) , laat de folie ongeveer 2 cm ( of 5 cm) boven de grond uitsteken, dit is niet storend immers is de aarde ook zwart en door de natte aarde krijgt de zwarte folie na korte tijd al automatisch nagenoeg dezelfde kleur van de grond.

Zwarte PVC folie is op rol verkrijgbaar bij diverse tuincentra in diverse dikten en staat ook wel bekend als vijverfolie

Uw probleem is hiermede voor altijd verholpen en de de planten in het perkje krijgen weer voldoende water om te groeien en de kans op witte uitslag op de muur zelf is hiermede nagenoeg of zelfs helemaal verholpen, immers absorbeert de muur welke altijd poreus is het water wat bestemd is voor de planten en niet voor de muur niet meer op.

Succes !

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag