Indeling tuin

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/04/2011 - 02:15
wendywensink

Indeling tuin

We wonen inmiddels 9 jaar hier en hebben de achtertuin al een paar keer veranderd. (Steeds meer bestraat haha). Het is een redelijk grote tuin maar met een ongelukkige indeling. We hebben het onderhouden van gras maar opgegeven en willen nu een trampoline in de tuin ingraven en voor de rest weet ik het eigenlijk niet. Zijn er nog mensen die een verfrissende kijk hebben qua indeling? Ik zit er aan te denken om alle bestrating op te nemen en opnieuw te leggen. Dit kan in patronen (heb stenen ongeveer 30 m² van blauw - geel en 6 m2 gemeleerd stenen), verder her en der plekken voor planten worden gemaakt, de plek waar de trampoline komt ligt wel vast.

Indeling tuin
di, 05/04/2011 - 01:52
wendywensink

Schutting met blauwe regen, dit blijft gehandhaafd.

di, 05/04/2011 - 01:53
wendywensink

Schets tuinindeling

Indeling tuin
di, 05/04/2011 - 19:45
rubo

Je begint, samen met de huisgenoten, een verlanglijst te maken. Trampoline, zandbak, droogmolen, grootte van het terras, wel of geen gazon, dat soort zaken. Verder is belangrijk dat je weet waar de schaduwkanten in de tuin zijn. Daar wordt het al een stuk duidelijker van.

di, 05/04/2011 - 23:45
wendywensink

De tuin ligt op het noorden, maar in de zomer is er alleen schaduw bij de woning. Daar zitten we vanaf 30 graden (heb ook nog een tuin op het zuiden, dat is meer de volwassenen/avondtuin). De enige plek om altijd lekker te zitten is halverwege, achter het uitstekende stukje blauwe regen. Daar is schaduw en zit je niet in de doorgang naar de voordeur of de schuur, dus kun je daar uitgebreid je hele hebben en houwen neerzetten.

Wat betreft de gewenste onderdelen in de tuin, de trampoline komt er vast in. De zandbak en klein speelhuisje-glijbaan zijn voorwerpen die door de hele tuin worden versleept.

De blauwe regen groeit dermate fanatiek , dat ik er met gemak binnen 2 a 3 jaar een pergola oid mee zou kunnen vullen voor meer schaduw. Dus dat is ook een optie.

wo, 06/04/2011 - 13:20
ellen10

Hi Wendy,

Je kan eens kijken op http://tinyurl.com/y5ph3zmv. Hier kun je tuinadvies aanvragen. Misschien iets voor jou?
Succes!

Groetjes,
Ellen

wo, 06/04/2011 - 19:20
rubo

Verder kan je met hoogteverschillen in de bestrating werken om het geheel wat spannender te maken. Getimmerde of gemetselde plantenbakken is een optie, hoef je minder te bukken.

Je schrijft: - Het is een redelijk grote tuin maar met een ongelukkige indeling. -
Juist een op het eerste gezicht ongelukkige indeling kan voor hele verrassende resultaten zorgen.
Het beste is een plattegrond van het geheel op schaal te tekenen (huis, erfscheiding en trampoline omdat deze al vast staat) en dan daarop maak je, op transparantpapier, een aantal schetsen totdat je tevreden bent. Deze schetsen bepraat je met je huisgenoten.

Je kan de basis ook op A4-formaat tekenen en dit een aantal keren kopieren en dan daar op schetsen.

Onderwerp gesloten