jong gazon voeden?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/07/2004 - 13:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

jong gazon voeden?

We hebben net graszaad gestrooid, we hebben de grond eerst 'schoongemaakt' (de stenen en onkruid er uitgezocht) en vervolgens de grond mooi vlak geharkt en ingezaaid met een combinatie van siergras en speelgras. Hierbij heb ik geen kalk of zoiets gestrooid (ik heb nog geen groene vingers maar daar wordt aan gewerkt). Is het aan te raden nu nog te bemesten en waarmee?
Alvast bedankt voor de reacties, tips en adviezen!
groeten, Anke

di, 06/07/2004 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt je gazon bemesten met kunstmest (NPK 12-8-6) voor het normale onderhoud. Je had van te voren koemest door de grond kunnen mengen. Park heeft ook graszodenmest (NPK 0-19-29) deze kan ook gebruikt worden bij nieuwe zoden. Ik weet niet of dit ook voor ingezaaid gras werkt. kijk maar eens op https://tinyurl.com/y5ftpeqv.
Let wel op met kunstmest: Na het strooien goed sproeien!
Nog vragen? groeten Rik,
ris-irrigationatgmx [dot] net

di, 06/07/2004 - 10:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

pas gezaaid gazon zou ik toch niet bemesten, beter wachten tot volgend jaar als je het wil doen, het jonge gras zou kunnen verbranden, trouwens bemesten=snellere groei, (moet je wel meer je gazon afrijden.)

do, 08/07/2004 - 15:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het gazon er na 8 weken nog maar magertjes bijstaat, zou ik toch bijmesten. Vanaf dan kan het zonder problemen. Er bestaan ook speciale meststoffen voor een jong gazon.
Mocht het na 8 weken toch al mooi dik staan, dan kan wat mest in het najaar zeker geen kwaad. Zo komt het gazon met voldoende voeding goed de winter door.

vr, 23/07/2004 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste wat je voor de bemesting vanje gazon kan gebruiken is gazon az van ecostyle. ik heb er goede ervaringen mee en het is niet chemisch en verbrand je gazon niet en het werkt mosremend.

M.Vr.Gr.

Marco

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag