mierenplaag en aanleg nieuwe gazon

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/08/2006 - 01:01
Dva

mierenplaag en aanleg nieuwe gazon

Onze tuin is vergeven van zwarte en rode mieren, en dat sinds enige jaren. Telkens het begint te regenen zijn ze daar massaal. Met mierenpoeder is er geen beginnen aan: strooi je het op het nest, dan zijn ze er morgen weer, 5 cm verderop. Mijn gazon, ca 500 m2, is ervan vergeven: op elke vierkante meter zijn er zeker 5 plaatsen waar ze uit de grond kruipen.

Binnen enkele weken start mijn tuinaannemer met de aanleg van een nieuwe grasmat (rolgazon). Omdat er wat opgehoogd moet worden, zal de grond, na afgraven van de huidige gazon, omgewerkt en aangerold worden en er zo een tweetal weken blijven liggen opdat de verse aarde zich zou kunnen "zetten". Is dit een uitgesproken moment om die beestjes de doodsteek te geven en zo ja, hoe doe ik dit dan?

do, 31/08/2006 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Dva,
die mieren zijn er voor het begint te regenen ook al hoor,hoewel ze dan minder opvallen want ze zitten net onder het oppervlak en als het begint te regenen dan treden ze in actie om "de boel" te redden en ervoor te zorgen dat de eitjes niet verdrinken,dan brengen ze alles wat hogerop,vandaar dus dat je ze ziet.Wanneer mij gras een beetje te lang wordt dan merk ik dat er overal,tientallen mierenhoopjes zijn.Met de grasmaaier rij ik die dan allemaal open enliggen alle miereneitjes overal verspreid.Een uurtje of zo later is dan weer alles opgeruimd en zijn alle eitjes weer ondergronds verzameld.Ik denk dat dit voornamelijk te maken heeft met de bodemgesteldheid van de streek waar jij woont en ook met het weer.Door de hete julimaand zijn er ook heel wat meer insecten dan gewoonlijk.Ik denk dat een nieuwe grasmat hierin geen verandering zal brengen en dat je volgend jaar met hetzelfde probleem zal te maken hebben alle gif ten spijt.
Groetjes JP

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag