natuurlijke zonwering in bakken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/07/2005 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

natuurlijke zonwering in bakken

Ik zou volgend jaar lente een pergola plaatsen aan onze voorgevel. Wij hebben echter een groot terras en kunnen dus geen 'vaste' grond. Welke druifsoorten of andere planten zijn geschikt voor een snelle groei in bakken zodat ik volgend jaar zomer een mooie volle natuurlijke zonwering heb? De pergola zal zo'n 1 meter diep bij 5 meter breed worden.

ma, 18/07/2005 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daar waar de pergola in de grond geplaatst wordt kan toch eventueel ook een plant naast geplant worden in de 'vaste' grond? En ik zou ook zo niet weten welke soorten er in bakken geplaatst kunnen worden die overigens ook nog eens heel groot worden.
Ik heb zelf eens een tegel/steentje uit het terras gehaald om er een plant in te planten en naar mate die groter werd zag je niet eens meer dat er een steen uitgehaald was. Is dat dan geen idee misschien?

ma, 18/07/2005 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo heb ik het ook gedaan. Een druif heeft een goede doorlatende bodem nodig, dus een bak met daarin een geplaatste druif, is zeker niet aan te raden.

do, 21/07/2005 - 01:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ons terras staat helaas niet op vaste grond maar op de eerste verdieping bovenop een winkelcentrum :-(

vr, 22/07/2005 - 17:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moet het dan een druif zijn? je zou ook kunnen kiezen voor een hedrabak dat gaat wel goed, en de pergola zit binnen 2 jaar dicht gegroeid, (of je moet gelijk grote planten nemen) en blijft in de winter mooi groen en je kunt hem in de hand houden door telkens te knippen als het moet, wat dan een erg mooi effect geeft als het dicht gegroeid is. Je zou ook kiezen voor clematisinfo-icon of blauwe regen of andere klimmers, maar die worden in de winter kaal.
p.s denk er wel aan dat wat je ook poot het eerste jaar nooit zo hard groeid het heeft tijd nodig om aan te slaan.
groetjes Wiljo

Onderwerp gesloten