Oplossing probleem coniferen t.o.v border

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/05/2009 - 18:42
Samarinde

Oplossing probleem coniferen t.o.v border

Vreemde titel, maar ik zal even uitleggen wat ik precies bedoel.

De vorige bewoners van ons huis hadden een brede border aan de zijkant van de tuin. Hij was ca 60 cm hoog. En redelijk breed, waardoor dat heel veel ruimte innam in het toch al niet zo grote tuintje.
We hebben dus besloten de border te verwijderen en de bestrating breder te leggen. Nu merkten we dat de wortels van de coniferen aan de zijkant van de tuin hoog ingeplant waren in diezelfde border. Nu kijk je dus tegen de wortels aan.
Een soort van afscheiding voor het behoud van de coniferen is dus nodig. Ik ben niet erg handig en wil dit klusje snel, goedkoop en makkelijk gedaan hebben. De afscheiding moet zo plat mogelijk zijn (dus geen stenen).
Ik heb al gedacht aan rolborders. Is simpel ingraven voldoende? (en daarmee dus de oplossing voor mijn probleem?)
Of hebben jullie eventueel betere tips?
Ik hoor ze graag!

wo, 13/05/2009 - 01:09
rubo

Als ik het goed begrepen heb ligt de border 60 cm hoger dan de bestrating.
Rolborders zou je kunnen gebruiken maar wel met een kantplank aan de onderkant en bovenkant aan de binnenzijde, geschroefd tegen piketten.
Een andere optie is om de 2 m een piket de grond in en daar Azobéplanken tegenaan schroeven (horizontaal). Ik zou er wel antiworteldoek achter doen.
Zeker als je tussen de planken enige ruimte tussen houdt.
Deze planken zijn 14,5 cm breed dus heb je er 4 nodig. Mooier is om er ook nog een dekplank op te schroeven. Wel RVS schroeven gebruiken en voorboren.
Azobéplanken zijn er met ribbels of glad.

wo, 13/05/2009 - 16:28
Samarinde

Hmm. dat klinkt als iets wat er heel mooi uit gaat zien.. Misschien toch maar iemand inschakelen die wat handiger is dan ik.. :S

wo, 13/05/2009 - 16:29
Samarinde

Hmm. dat klinkt als iets wat er heel mooi uit gaat zien.. Misschien toch maar iemand inschakelen die wat handiger is dan ik.. :S

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag