Creëer een magische tuinbeleving: tips voor de perfecte buitenverlichting

Sfeer creëren in je tuin op lange zomeravonden of juist in de winter wanneer het vroeg donker wordt. Hoe doe je dat beter dan met de juiste buitenverlichting? En dat de mogelijkheden eindeloos zijn; tuinspots, lichtslingers, lampen met sensoren of tuinlampen op zonne-energie. Voor elk hoekje in de tuin is er wel een soort verlichting. Ontdek de mogelijkheden hieronder, van prikspots in de tuin tot een buitenlamp met sensor of solar buitenverlichting.

Buitenlampen met sensor
Buitenlampen zijn er in tal van vormen en maten. En ook de aansturing kan een verschil zijn. Wil je daarnaast de lampen in je tuin zelf kunnen bedienen of mogen ze ook automatisch aangaan? Alles is mogelijk.

Zo zijn er buitenlampen met sensoren die reageren op beweging. Als je in een straal van enkele meters onder dit soort lamp loopt, zal de buitenlamp automatisch gaan branden, meestal voor enkele minuten. Een andere optie is een buitenlamp met sensor die gevoelig is aan licht. Deze gaan automatisch branden wanneer het donker wordt buiten. Wanneer het licht wordt gaan ze weer uit, tenminste als er nog genoeg energie over is om te blijven branden. Dit soort lamp werkt immers vaak op zonne-energie.

Buitenlampen met sensor op zonne-energie
Buitenlampen op zonne-energie hebben tal van voordelen; na aankoop hoef je niets meer te betalen om ze te doen branden (geen energie, batterijen…) en ze kunnen voldoende opladen doorheen een zonnige dag om ‘s avonds en ‘s nachts te blijven branden. Doordat de zonnecellen overdag zonne-energie opnemen, kunnen zulke buitenlampen perfect werken met een zonnesensor, wat maakt dat ze automatisch aangaan bij valavond.

Prikspots in de tuin

Ben je eerder voor subtiele spotjes in de tuin, maar heb je geen zin om het terras of de ondergrond open te breken om deze achteraf nog te installeren, dan zijn prikspots een goede oplossing. Prikspots steek je in een relatief zachte ondergrond, bijvoorbeeld in je gazon, in bloemperken of tussen de wortels van bomen voor een prachtig effect. De spots schijnen immers naar boven wat maakt dat ze bloemen, struiken en bomen van onderaan kunnen verlichten. Prikspots in de tuin werken vaak ook op zonne-energie. Daarvoor hebben ze een kleine zonnecel die tijdens de zonnige uren overdag oplaadt. Vervolgens gaan deze lampen automatisch aan het branden wanneer het buiten donker wordt.

Andere soorten tuinverlichting
Naast een buitenlamp met sensor en solar prikspots zijn er nog tal van andere soorten buitenverlichting beschikbaar. Denk zo maar aan lichtslingers op zonne-energie waarmee je de tuin feestelijk verlicht, wandverlichting met een sensor, buitenlantaarns, spots verwerkt in het terras enzovoort.

Tips voor een magische buitenbeleving
Hoe je de beleving in je tuin zo aangenaam mogelijk maakt? Door te kiezen voor de juiste soort verlichting, of dat nu prikspots in de tuin zijn of een ander soort lamp. Overdrijf zeker niet, maar je kan wel perfect voor verschillende hoekjes in de tuin verschillende soorten verlichting kiezen. Denk zo maar aan spots rond de vijver, prikspots onder een boom en wandlampen aan je terras.

Tip: Kies voor warm licht voor een gezellige sfeer in de tuin.

Ontdek alle mogelijkheden op vlak van (solar) tuinverlichting bij solarlampkoning.be.

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Sfeer buiten huis
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag