planten voor in mijn voortuin

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/08/2004 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten voor in mijn voortuin

Ik ben al tijden aan het aanrommelen met mijn voortuin die er nog steeds niet uitziet. Ik ga nu twee buxusvakken maken, maar ik heb nog inspiratie nodig voor wat ik in de vakken ga zetten. Ik heb (droge)zandgrond en zon tot ongeveer half 1 smiddags.Hortensia's doen het niet lekker op zandgrond en rozen ook al niet. Ik zoek planten van een halve meter tot een meter hoog, of hele kleine boompjes (een catalpainfo-icon is al te groot), of op stam gekweekte struikjes die een stootje kunnen hebben. Heeft iemand misschien een idee voor mij?

do, 26/08/2004 - 10:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

rosainfo-icon rugosa zou wel gaan op droge zandgrond,lavendel; hypericuminfo-icon inodorum (hertshooi) 1m hoog ook voor arme grond goudegele bloemen juli tot sept.

do, 26/08/2004 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ceratostigmainfo-icon Willmottianum
Echinopsinfo-icon bannaticus (Kogeldistel)
Genistainfo-icon Lydia (Beetje Bremachtig)
Santolinainfo-icon rosmarinifolia (Heiligenbloem)

do, 26/08/2004 - 19:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn leuke denneboompjes op stam in bolvorm geknipt, die kunnen overal tegen. En wat de planten betreft, is het zowieso leuk om bloembollen te planten en daarnaast bijvoorbeeld lavendel, phloxen, anemonen. Je kunt kijken op https://tinyurl.com/y55flmf6 en dan naar de plantendatabase, hier kun je je selectiecriteria zelf opgeven. succes!

ma, 30/08/2004 - 15:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Irisinfo-icon, je zou kunnen overwegen je grond te verbeteren door bv. rozenaarde eraan toe te voegen. Je spit de grond tot ca.
50 cm diepte weg en vervangt de zandgrond door rozenaarde of goede tuingrond. Regelmatig mesten met compost en koemest en je kunt er alles neerzetten wat je wilt. Het zou zonde zijn je te beperken in je plantenkeuze als dat niet strikt nodig is! Een beetje werk is het wel, maar het resultaat zal ernaar zijn! Het beste ermee!

vr, 01/10/2004 - 17:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

gaurainfo-icon lindheimeri 'Whirling Butterfly' , dit zijn aren van 80-100 cm hoog en witte bloempjes ( prachtig! ) bloeit van juli tot oktober

Onderwerp gesloten