Tuin beplanting suggesties

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/07/2017 - 15:50
rguich

Tuin beplanting suggesties

Mijn vrouw en ik zijn nu bezig met de laatste echt grote klus van ons 'nieuwe' huis (betrokken eind 2014) en dat is de tuin. Voor deze tuinrenovatie hebben we momenteel een groot vraagteken wat betreft het 'perkje' aan de straatkant:
http://tinyurl.com/y2re3yao
http://tinyurl.com/y68jtl6o

Het is een kleine tuin, mede ook door de aanbouw. Het 'vierkante' stuk is zo'n 21m2, waar we zoveel mogelijk graszoden willen laten neerleggen.

Voor het perkje aan de straatkant zoek ik eigenlijk iets wat hoog genoeg komt zodat ik met mijn bijna 2 meter me niet zo open en bloot hoef te voelen voor voorbijgangers (en de inkijk naar de woonkamer ook tegen gaat), dus ook iets dat winter groen is, maar daarnaast ook niet te diep de tuin in komt. Daarnaast ook iets wat de 'ramen' in de muur van de straatkant wat afschermt. 

Er staat nu een Viburnuminfo-icon Tinus bij de poort, maar die is wat raar gevormd (wel een goede hoogte voor mij!). Een mooi gevormde Viburnum Tinus vinden we net weer iets te diep de tuin in komen. Overigens willen we geen bomen en klimops in de tuin.

We hebben een ecologische hovenier in de arm genomen die ook nog met een voorstel gaat komen, maar ik ben benieuwd of mensen hier nog goede suggesties hebben!

Tuin is op het Zuid-Westen overigens.

do, 20/07/2017 - 15:53
rguich

Oh, en hallo! Ben nieuw hier!  :)
(en zag geen edit knop om mijn originele bericht te wijzigen...?)

Eerste stapjes in de wonderlijke wereld van tuinieren!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag