Tuin (waarin gras) ophogen (wederom gras)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/04/2011 - 16:42
piotr

Tuin (waarin gras) ophogen (wederom gras)

Hallo,

Wij willen een stukje grond met onze tuin samen gaan ophogen en egaliseren. Nu is het een oude tuin met kleigrond dat erg hard is om om te ploegen etc. We willen er een tuin van maken waarin we misschien geen nieuwe graszaden in gaan zaden, omdat het voor ons niet belangrijk is dat de tuin een perfect gazonnetje wordt. Het gaat er echter wel om dat de oude tuin met mos gras klaver etc een beetje verdwijnt . Ik kreeg tips om eerst te gaan freezen, daarna wit zand te gebruiken en daarna donkere grond. Nu lees ik iets over da freezen hier en lijkt het me een beetje ovebodig als we toch al gaan ophogen met nieuwe grond om die onderlaag te freezen. Zeker met extra wit zand lijkt me dat onnodig. Heeft iemand een idee wat te doen. De bovenste laag zal waarschijnlijk toch wel met graszaden moeten worden bedekt neem ik aan. Verder iemand nog ander tips. We willen gewoon 1 grote grastuin met daarin een tegelpad en een stel fruitbomen en een klein terrasje. Niets bijzonders.

zo, 10/04/2011 - 16:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je krijgt problemen als je de oude laag niet openbreekt. De harde laag van het oude gazon werkt als een ondoordringbare laag, waar water slecht weg kan. Ik zou zeker met een frees de oude laag losmaken, alvorens er nieuwe grond op te brengen.

zo, 10/04/2011 - 16:58
piotr

OK, klinkt goed, ook al omdat we zitten met veel water in de grond met een slechte afwatering tussen 2 rivieren en een verzadigde kelder. Drainage willen we niet. Wat voor frees heft men nodig voor een tuin van ongeveer 200 m2 graas.

di, 10/05/2011 - 00:30
willyme

https://tinyurl.com/y25ms2f7

Zo ééntje heb ik in mijn bezit.. Dat is een Super ding!

di, 10/05/2011 - 01:16
rubo

Ik denk dat die frees van Gardena prima geschikt is om een bestaand groentebed los te maken.
Voor een grasmat van 200 m2 van harde klei kan je, denk ik, beter voor hetzelfde geld eenmalig een professionele freesmachine huren of het laten doen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag