Waar het beste planten vandaan halen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/05/2006 - 17:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waar het beste planten vandaan halen?

wij zijn momenteel onze tuin aan het aanleggen. Ik vroeg me af waar je het beste de planten voor de tuin kan aanschaffen? Ik heb begrepen dat planten bij tuincentra (intratuin etc) niet echt het beste kwaliteit zijn.

Hebben jullie tips, bijvoorbeeld ene kwekerij of zo? Waar halen hoveniers de planten vandaan als zij voor klanten een tuin aanleggen? Of zijn dat speciale adressen waar je als particulier niet kunt kopen?

wo, 17/05/2006 - 19:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik haal mijn planten bij Kweekerij Groeneveld in Baarn (maar ik woon dan ook om de hoek van deze kwekerij). Ik weet dat hoveniers in Baarn daar ook de planten vandaan halen, of van Vaarderhoogt in Soest. Maar die is wat duurder met de planten.

wo, 17/05/2006 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

een kwekerij heeft ook dan wel meer keuze denk ik? En is het nou echt dat de kwaliteit beter is? (ik ben een beginneling)

wo, 17/05/2006 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

een kwekerij heeft doorgaans een wat breder assortiment maar als je net begint en nog niet zoveel ervaring hebt kan je prima slagen bij een tuincentrum.tegen de tijd dat je er veel belangstelling voor hebt en toe bent aan bijzondere planten is een kwekerij vaak leuk.

za, 20/05/2006 - 17:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het er niet mee eens dat tuincenta over het algemeen slechte planten verkopen. Beoordeel dit per tuincentrum. Of ze goede kwaliteit planten hebben ligt er aan waar ze de planten vandaan halen en hoe goed de verzorging is. Ga gewoon hier en daar kijken en geef je ogen goed de kost. Je ziet dan snel genoeg of je met een goed of een slecht tuincentrum hebt te maken.

Onderwerp gesloten