Wanneer grasmaaien/ feestvieren op gazon met crocussen, (bijna bollenplanttijd)

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/08/2017 - 17:09
Escafon

Wanneer grasmaaien/ feestvieren op gazon met crocussen, (bijna bollenplanttijd)

Ik heb een klein gazonnetje in mijn stadstuin gezaaid en het ligt er na 3 maanden prachtig bij, Nu wil ik er binnenkort een bloem van crocussen in gaan planten, Als die uitgebloeid zijn wil ik wachten met maaien en intensief belopen tot de enrgie uit het crocussenblad weer terug in de bolletjes is, ik zou echter op het ogenblik niet weten wanneer dat is. Ik wil dit weten omdat ik misschien een stukje crocusvrij wil houden om te kunnen barbecueen (de tuin is niet erg groot, dus ik heb ervoor gekozen om geen terras te nemen, ook omdat het hier erg warm kan worden.) Mijn vraag is dus wanneer een stuk tuin met crocussen weer "vrij" is.

Groet,

Matthijs

zo, 27/08/2017 - 17:31
GreenConnection

Crocussen bloeien maart/april, en geef ze daarna een maand de tijd om af te sterven. Doorgaans nog te fris om te barbecuen. . 

zo, 27/08/2017 - 18:12
Escafon

Dank, in mijn tuin begint alles in het voorjaar wat eerder door stadseffect en ligging, maar ik neem aan dat dat in gelijke mate voor het barbecueen geldt als voor de crocussen, krijg ik wel een keer heel lang gras in het voorjaar, maar dan moet ik maar voor 1x wel het maaisel wegharken. (laat ik normaal altijd liggen).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag