Wat help het beste tegen onkruid.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/10/2010 - 20:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat help het beste tegen onkruid.

Weet wel zal het altijd moeten weghalen,maar heb bordes en wil zowel de planten beschermen tegen de kou en tegen onkruid.Denk aan houtsnippers iemand een andere tip.BVD Minke

do, 28/10/2010 - 13:18
Polplastron

Bodembedekkers zijn het meest natuurlijk, het mees efficiënt en het goedkoopste. Denk daarbij niet enkel aan de gebruikelijke Pachysandrainfo-icon en Vincainfo-icon, maar zoek ook eens tussen de tuingeraniums, Campanulainfo-icon, lage varens, kruiden e.d. Keuze te over.

Waar de planten nog niet alles bedekken in mijn tuin, breng ik in het najaar een laag compost aan. Die beschermt ook al voor een deel tegen onkruid.

Je kan ook lage eenjarige planten zaaien.

Houtsnippers zijn niet goedkoop op lange termijn omdat ze ook nog eens moeten vervangen worden: ze vergaan met de jaren. Er is ook heel wat verschil in kwaliteit. De vogels houden ervan om tussen de schors naar voedsel te zoeken waardoor er altijd een deel op je gazon of tuinpad zal liggen. Kortom, ik ben er zelf niet zo'n voorstander van.

Groeten,

Pol

vr, 29/10/2010 - 20:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties.Ben druk bezig geweest om nieuwe border te maken en heb er van alles ingezet,zal geduld moeten hebben want heb er ook veel bodembedekkers in.Nog niet af maar hier een foto.

Wat help het beste tegen onkruid.
vr, 29/10/2010 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een foto.als het goed gaat dan een hele blauwe bloemen zee

Wat help het beste tegen onkruid.
zo, 31/10/2010 - 01:26
peterplant

Dat belooft wat moois te worden. Hou je er wel rekening mee dat je rode Pennisetums niet winterhard zijn?

Onderwerp gesloten