wat te doen met puntige tuin?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/09/2003 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat te doen met puntige tuin?

Ik heb een tuin die na een rechthoekig stuk (6 bij 4,75) in een punt loopt (ongeveer een half vierkant) lengte aan de rechte kant is 7 meter aan de diagonaal ongeveer 9,5 meter. Wie weet hier een goed ontwerp voor zodat puntige vorm of niet zo opvalt of dat er juist iets leuks mee is?
Ik heb naast het huis ook nog 2 meter brede tuin en ergens moet ook nog een schuurtje voor 4 fietsen geplaatst worden.
Graag ideeen!
petra

zo, 14/09/2003 - 11:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik begrijp de plattegrond niet helemaal goed maar ik zou in die punt een rodondendron neerzetten dan is het daar tenminste altijd groen . Daarvoor een bank . Als je dat nu in een plattegrond intekent dan ben je tenminste de punt kwijt . Over de bank kunt je een boog zetten . Je hebt houten banken met aangebouwde bogen, Ijzeren banken moet je even opmeten of daar bogen voor zijn. Plastic banken met plastic bogen . "t Ligt eraan wat je wilt. In de leeszaal zijn ook tuinontwerpboeken waar ook allerlei probleemtuinen in staan . Moet er een speelhoek inkomen Verder schrijf je weinig waar of het ligt. Zijn er schuttingen, zijn er buren , ligt de achterkant aan de straat

di, 16/09/2003 - 15:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarom maak je in die hoek niet eens een klein watervalletje met bijhorende waterplanten maar zonder vissen. en daar een bankje bij en genieten van het klaterend water.

wo, 17/09/2003 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Petra,

Er zijn dus inderdaad meerdere optie's, je kan hem wegstoppen of juist benadrukken. wil je hem wegstoppen zou je kunnen overwegen om in deze punt de schuur te doen, je kan dan niet weg komen met standaarden maar zelf bouw met hout is goed te doen. daarnaast kun je ook de schuine lijn benadrukken en hier ook in de rest van de tuin gebruik van maken, voordeel van schuine lijnen in de tuin maken de tuin optisch groter.
En en ander hangt echter zoveel af van je wensen wat betreft de tuin en het gebruik, helaas vind ik niets van je budget/wensen terug. misschien kun je en en ander aangeven. je krijgt dan zeker nog antwoord.
met vriendelijke groet,
Johan (http://tinyurl.com/y2tmxma4)

do, 13/11/2003 - 19:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Petra.
Hoe is het met de tuinplannen ?

wo, 24/12/2003 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een tuin die op een punt uitloopt.
Ik heb daar mijn tuinhuisje gezet, schuin, zodat ik er nog achterlangs kan lopen voor hout te stallen, erom heen te kunnen lopen om het huisje te schilderen.
Het staat erg leuk en speels in mijn "puntige "tuin.
Succes.

Onderwerp gesloten