Welke planten worden niet door reën gegeten?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/01/2005 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welke planten worden niet door reën gegeten?

In mijn tuin komen regelmatig wat herten buurten en die doen zich dan te goed aan mijn nieuwe (dure) plantjes. Ik vind het prachtig dat deze dieren mij bezoeken maar het kost mij aardig wat geld om uit te zoeken wat zij wel of niet lusten. Ik ben er inmiddels achter dat zij aardig wat soorten nuttigen. Kunt u mij wat soorten vaste planten noemen die niet door deze mooie dieren worden gegeten?
Bij voorbaat dank,
Leen Stout.

za, 08/01/2005 - 01:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe spijtig dat ook is, maar ik denk dat het voor je plantjes het beste is dat je een stevige afrastering plaatst. Heb je graag dat deze dieren toch nog op bezoek komen, dan kan je voor hen een grasveldje voorzien waar ze dan natuurkijk wel op kunnen

za, 08/01/2005 - 10:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja voor zover ik weet lusten ze echt van alles. Zelfs de knoppen van struiken en bomen eten ze op. Ik vrees ook dat wat hier boven word omschreven het beste is.

za, 08/01/2005 - 12:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Leen,

Ik ben bang dat het een lastige zaak is om herten uit je restaurantje te houden. In het Engels taalgebied heeft men wat vaker te maken met herten in de tuin dan in Nederland en Vlaanderen. Als je met google zoekt op "deerproof plants" vind je war meer informatie en lijsten met planten. Maar ook daar zijn de meningen verdeeld over de effectiviteit.

Misschien kan je contact opnemen met een boswachter wat hun ervaringen zijn met favouriete en minder favoriete planten.

di, 18/01/2005 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Leen,

Misschien kun je een heg maken van Poncirusinfo-icon trifoliata (al is de haag maar 90 cm hoog er loopt geen ree doorheen). Poncirus trifoliata is een zeer doornige struik met hele mooie witte bloemen voordat het blad verschijnt. Houdt ook ongenode andersoortige gasten op een afstand. Het is geen kindvriendelijke soort maar je zal zeker geen last meer hebben van reeen in je tuin. Kijk op google voor meer info.

Onderwerp gesloten