Wie weet website(s) waar je een tuinplattegrond en

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/01/2004 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wie weet website(s) waar je een tuinplattegrond en

Wie weet websites waar je een tuinplattegrond en -plan kunt maken?

Het lijkt me namelijk ideaal als er een site bestaat waarop je de maten van je tuin kunt aangeven, de gewenste maten van de bedden en de paden en vervolgens kunt aangeven wat je waar wilt plaatsen.
Nog mooier zou zijn als je ook gegevens kunt invoeren betreffende ligging, grondsoort, beschutting, hoogte, weer etc.

De bedden, die goed gekozen zijn, zouden groen van (tekst)kleur moeten worden, de bedden die slecht gekozen zijn (i.v.m. gewassen die elkaar niet als buren verdragen, ruimte of specifieke tuineigenschappen) rood van kleur en de bedden die geen problemen opleveren maar bij verplaatsing betere resultaten kunnen hebben blauw. Als je erop klikt, zou je het bijbehorend advies moeten krijgen. Dus wat het evt. probleem of advies is of als een gewas goed op z'n plek is, informatie over het gewas, de benodigde hoeveelheid zaad/aantal planten, verzorging en evt. oogst.

Een andere optie zou moeten zijn; het opgeven van tuingegevens en gewenste gewassen naar aanleiding waarvan de site een (advies) plattegrond en plan voor je kan maken.

Uiteraard zou n.a.v. de definitieve plattegrond automatisch een tuinplan en -kalender voor die specifieke tuin door de site gemaakt moeten worden. Alles moet printbaar zijn.

Bestaat er zoiets?
Groetjes van Vilaine

vr, 30/01/2004 - 00:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een tuin ontwerpen is niet moeilijk, ten minste voor een persoon die het kent. MAAR, een tuin ontwerpen is niet zo eenvoudig dat je dat even aan een computer kunt overlaten. Ik bedoel, er zijn inderdaat een aantal regels waar je je naar hoort te schikken, maar er zijn ook een heleboel elementen die je ter plaatse moet kunnen inschatten, ook wat bij de buren staat speelt een rol. Rozen zijn mooie bloemen, vind ik tenminste, Maar in mijn tuin zul je geen rozen vinden, ik haat het namelijk iedere week vol scharren te staan van die stekels, is mijn tuin dan slecht, neen ik pas hem alleen aan mijn wensen aan, en al die elementen die samen het ontwerpen vormen zulj je volgens mij nooit allemaal samen door een machine kunnen laten uitvoeren [combituin]

zo, 01/02/2004 - 17:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ken geen website's waar dat kan, al zou het wel handig zijn. Programma's om tuinen te ontwerpen zijn er wel, AutoCAD is de meest bekende denk ik.

ma, 09/02/2004 - 10:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

Het lijkt mij niet zo leuk om een tuin door een machine te laten ontwerpen.
Om zelf allerlij dingen te bedenken en op tekening te zetten geeft ook veel meer voldoening. Het is tenslotte iets wat jij creeert. Het is ook leuk om een beetje te experimenteren met een ontwerp. Dat zal een machine niet doen die houdt zich aan de regels.

ma, 09/02/2004 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat 2 v.d. 3 reacties negatief in mijn richting zijn. Ik heb een vraag en geleerd dat vragen nooit dom zijn.
Waarom dan een mening geven terwijl je geen antwoord voor me hebt?

Vilaine

ma, 09/02/2004 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo
Ik weet dat het niet zo leuk is om antwoorden te krijgen waar je niets mee kunt doen. De BBC heeft een website www.bbc.co.uk/gardening Daarop kun je een virtuele tuin ontwerpen. Maar niet met al die wensen wat je graag zou willen.

di, 16/03/2004 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja inderdaad, er is maar 1 reactie met een website. Ik ben ook op zoek naar een tuin ontwerp programma. Zie programma's heb je ook van badkamers keukens ed dus waarom niet van de tuin...

wo, 17/03/2004 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn in de handel veschillende cd-rom's te koop met tuinontwerp programma's. Zoals die van Rob Verlinden.
Ik heb alleen het idee dat dat wel erg standaard is. Het is maar wat je wilt. Veel sucses!

zo, 11/04/2004 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij zijn ook opzoek naar een dergelijk programa,dat ons helpt met het ontwerpen van tuinen.Als we het vinden laten we het weten,succes.

do, 22/07/2004 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Easay Computing heeft een 3D programma waar je zelfs in je tuin kan rond lopen, je kan tevens je huis in 3D maken via een ander programma en dat in die tuin invoegen. De kostprijs kan gaan van 10 euro (voor een simpeler programma) tot 100 euro of meer (met bv een bib van duizenden planten...) Kijk wel voor je koopt of je pc het programma vlot kan draaien. Maar let wel ! planten plaatsen via pc is niks in werkelijkheid (grond, gemeent regelmenten,ed)

do, 22/07/2004 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

O ja ! 3D van Transposia i.s.w.m Groene vingers 26 euro
Veel plezier (ps: ik ben geen handelaar ofzo )

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag