wild tuintje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/08/2006 - 20:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

wild tuintje

Hallo,

Ik heb een klein stadstuintje +- 4m x 4m

Nu wil ik hier graag hier graag wat planten inzetten (ipv gras nu). Maar ik wil dat het een ruw/wild tuintje wordt.

Iemand tips voor planten of andere ideëen?

Bedankt

wo, 16/08/2006 - 10:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat lijkt me het leukste met inheemse planten Of een prairietuintje als je er tenminste veel zon hebt. Dit is ook een iets ruigere tuin met oa. grassen.
Ann

za, 19/08/2006 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja en als dan ook de zon er af en toe nog op kan schijnen dan zou ik er het liefst kruidachtigen zetten, hetzij vaste planten of die zichzelf gemakkelijk uitzaaien.
Zoals brandnetel, boerenwormkruid, cichorei, pepermunt of kruizemunt, duizendblad, St. Janskruid, Marjolein, Hyssop, papaverinfo-icon/slaapbol, Rozemarijn of Valeriaan.
Ik denk dat je hiermee best een wild tuintje kan maken. En er zullen vast ook nog andere mogelijkheden zijn. Als je het makkelijk wilt doen dan koop je een pakje gemengd veldbloemenzaad.
Frans.

di, 03/10/2006 - 17:23
Jacqui

Je zegt dat het een tuintje van 4x4 meter is, komt er wel voldoende zon? En bedoel je met wilde tuin een tuin met planten die weinig onderhoud behoeven of inheemse planten? Als je tuin in een bos-achtig aanzicht wilt geven en je hebt niet al te veel zon dan zijn varens ook prachtig, er zijn zoveel soorten die je dan door elkaar heen kan zetten, de meeste soorten zijn ook nog eens wintergroen. Daartussen zou je verwilderingsbolletjes kunnen zetten (druifjes, boshyacinten, cyclameninfo-icon). Omdat varens schaduwplanten zijn kan je in het midden een klein blijvende boom of struik planten en daarin clematisinfo-icon laten klimmen. Zo kan je in het relatief kleine tuintje toch het hele jaar kleur en groen hebben waar je zelf weinig aan hoeft te doen en met een heel natuurlijk uiterlijk...Succes...

Onderwerp gesloten