Tips voor het inrichten van een nieuwe eetset voor in de tuin

Ben jij opzoek naar een nieuw eetset voor in de tuin? Of staat er al een eetset en wil je deze een make-over gaan geven, lees dan vooral even verder voor leuke ideeën. 

De grootte van het eetset. 
Kies hoe groot jouw eetset moet zijn? Ben je alleen of met z'n tweeën of ben je met je gezin, krijg je vaak eters of veel mensen over de vloer? Denk hierbij ook aan een langer termijn. Een goed eetset kan lang meegaan. Ook de grote van jouw tuin kan invloed hebben. 

Beslis jouw style. 
Kies een style wat bij jou pas, dit kan van alles zijn. Bij Tuinmeubelshop.nl vind je van modern tot landelijk, industrieel, elegant, retro, bohemian, Japans, Scandinavisch of een mix and match. Als je jouw style hebt gekozen, word het zoeken en kiezen van spullen gelijk wat makkelijker. 

Het inrichten van een modern eetset is rustig en strak. Je eetset is vaak van Aluminium, of Aluminium in combinatie met rope. Een prachtige zwarte vaas op tafel met bloemen of een mooie pot met een plant en hou het verder zo rustig mogelijk. Grote terrastegels zijn het mooiste bij een moderne uitstraling. 

Bij een Landelijke tuinset denk ik gelijk aan wicker tuinstoelen met een houten tuintafel. Dit tussen rijkbloeiende struiken en planten. Kleed je tuinset gezellig aan, hang een leuke sprei over de stoel, zet een gashaartje op tafel of ga voor kaarsjes. Een mooie vaas erbij of een leuke plant en je hebt een heerlijk plekje om te ontspannen. 

Een industrieel eetset met een tuintafel rond moet lekker stoer zijn. Je combineer de harde materialen als staal, beton met zachte materialen als teakhout men donkere stoffen. Ook de vuurtafels zijn erg populair in een industriële tuin. Style het geheel af met accessoires, maar maak het niet te druk. Zwart tinten zijn erg populair met af en toe een accentkleur. Ook verlichting kan niet ontbreken. Een verlichtsnoer is perfect passend in een industriële tuin. 

Deze drie stylen worden veel gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat de andere stylen ook erg mooi kunnen zijn. Elegante tuinmeubelen zorgen voor een vorstelijk gevoel. Je ziet een vleugje klassiek gemikt met chique wat zorgt voor een luxe uitstraling. Bij retro is combineren van oud en nieuw erg leuk. Ga gerust naar de kringloop of rommelmarkt, hier vind je vintage items die je nog goed kunt gebruiken. Het hoeft niet groot of veel te zijn, een vaas of bloempot kan al een eyecatcher in je tuin zijn. Bij de Bohemian of Ibiza style is de basis rustig. Je ziet er bamboe, hout, licht grind en veel wit. Ook mogen planten niet ontbreken, vooral de tropische planten passen goed bij de style 

Eettafel inrichten voor lunch of diner. 
Hierin is ook het leukste om de style van je tuin en eetset verder uit te breiden in je servies en decoratie. Verder beslist ook het aantal personen in hoeverre je welke kanten op kan gaan. Zet je het eten op tafel of kies je ervoor om al het eten op een andere tafel te leggen zodat iedereen zelf kan pakken. Ga je voor een tafelkleed of een tafelloper? Kies je voor placemats? Wat voor maaltijd of lunch doe je? Wat heb je hieraan nodig voor bestek en servies. Haal je mooie servetten uit de kast en decoreer het af met een leuk takje of bloemetje. Is er nog ruimte voor decoratie? Werken met groepjes is erg leuk. Kleine vaasjes met verse bloemen, kaarsen op een mooie standaard, waxinelichtjes, hang een leuke ballenslinger op, want sfeerverlichting zorgt gelijk voor een ontspannen sfeer. 

Borrelavond inrichten. 
Hierbij begin je ook weer om te weten met hoeveel personen je bent. Begin je al vroeg in de avond of pas wat later. Een goede borrelplank met flink wat lekkere hapjes mag dan ook zeker niet ontbreken. Ga eerst na wat je allemaal nodig hebt, kies je voor een tafelkleed of is dat niet nodig. Is er servies en bestek bij nodig. Wijnglazen en waterglazen zijn onmisbaar. Servetten zijn onmisbaar.  Maar ook sfeerverlichting is onmisbaar! Dit kan die leuke ballenslinger zijn, maar het kan ook een leuke vuurschaal zijn met een knapperig vuurtje. Kleed je tafel leuk aan en zorg hierbij ook dat je het meeste binnen handbereik hebt. 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Eetset
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.