Blauwe bessen, Beukenbladstrooisel

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 10/05/2018 - 07:55
Escafon

Blauwe bessen, Beukenbladstrooisel

Blauwe bessen zijn lekker, maar ze gaan kapot aan kalk, en mijn tuintje is nogal kalkrijk in verband met mijn champagneplan, veel schelpen ondergespit. Ik dacht, hoe kom ik aan zure grond zonder kapitalen te spenderen aan speciale rodondendronaarde bij intratuin. Ik heb een paar fietstasladingen aan beukenbladaarde met takjes etcetera uit het flevopark mee te nemen, daar iets van de zandgrond uit een stukje tuin wwaar ik nog geen schelpen doorgespit had, en een toefje gedroogde koemest erdoor. ook zelfs een heel klein beetje zuiderzeeklei erdoor gedaan, die is wel enigszins kalkrijk, maar dat is nu waarschijnlijk wel weggespoeld vanwege de overweldigende hoeveelheid looizuur. Ze bloeien nu zo enorm dat ik bijna bang ben dat ze gaan bezwijken onder de bessen. Bemesten doe ik zeer spaarzaam, ik was een gemeentelijke plantenbak aan het wieden, en de opbrengst daarvan in de kuip bij de bessen gedaan. Ik had ook nog omdat het peil aan het dalen was de bak verder aangevuld met houtsnippers. Naast de tip "koop geen rhodondendronaarde, maar neem beukenstrooisel en houtsnippers" heb ik ook een vraagje, zou gewoon gras ook geschikt als mest zijn? Zelf zou ik zeggen dat die bosbessen weinig nodig hebben, en gras heb ik in overvloed. Vorig jaar misschien iets te royaal met gedroogde koemest geweest waardoor ik zes keer per maand moet maaien.

do, 10/05/2018 - 08:18
GreenConnection

Bedankt voor de tip!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag