bananenbomen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/11/2006 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

bananenbomen

Ik heb buiten een bananenboom staan en in plaats van een grote boom komen er elk jaar wel 10scheuten aan die ook wel 1meter hoog worden .Als ikmaar een scheut laat staan krijg ik dan een grotere boom

do, 16/11/2006 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Bananenbomen moeten deels op een beschutte plek staan. Niet te felle zon, aangezien de temperatuurverschillen in Nederland te groot zijn. Zorg dat ze genoeg LICHT en WATER krijgen ,maar niet verzuipen .De scheuten zou je moeten opsplitsen van de moederplant zo gauw ze zo'n 40 cm hoog zijn. Kijk of er wortels aan zitten en splits ze van de moederplant.Of je een dragende boom hebt ,kun je alleen zien als de boom oud genoeg is om te bloeien. Er zijn meer dan 10 soorten bananen .Het kan ook een nog sierbanaan zijn.Dus dat kan ik je niet garanderen. Ik heb ooit een collega gehkend, die had een bananenboom in een kuip , binnen in zijn kantoor staan.Na zeker 2 ,2 1/2jaar begon het te bloeien en er kwamen echte bananen aan. De blaren zijn dan ook nog te gebruiken om eten / voedsel mee in te pakken. Naar Indische gebruiken.Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden.
met vr groeten Ben.

ma, 10/09/2007 - 20:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nu 4 bananenbomen buiten. De oudste is 4 jaar en die sneuvelt wel in de winter maar is niet dood gegaan. Dit jaar is ie super groot maar de bloem komt niet denk ik.
Verder stek ik door. Alle stekjes gaan naar binnen voor het geval het echt gaat vriezen en ik niets meer heb. Dan kan ik gewoon opnieuw planten in het voorjaar.
Het is kei leuk!

do, 01/11/2007 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb ook een bananenboom staan in de tuin ongeveer 2mtr hoog en 3 stammen .
ikm heb er al 2 scheuten van over gepot .
maar ik lees dus dat ze bijna niet kunnen overwinteren .
klopt dat ...
ze zijn namenlijk een beetje te groot om binnen te zetten .
graag een advies ...
atoomboysathotmail [dot] com

do, 01/11/2007 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag.

Ik heb 2 bananenbomen binne staan die ik heb gekocht van iemand, nu wil ik deze ompotten in een speciekuip. Welke grond moet ik ervoor gebruiken en welke voeding moet ik deze geven.

Hopende op een reactie.

groetje Jos Schneiders

za, 10/11/2007 - 01:31
Exoot1971

Jos,

Je kunt gewoon potgrond voor planten nemen. Het is ook verstandig om wat koeienmest onder de wortels te strooien. Niet te veel natuur. En natuurlijk regelmatig voldoende water geven zodat de wortels zich weer kunnen hechten.

Onderwerp gesloten