Cytisus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/01/2007 - 14:42
erikodk

Cytisus

Ik heb sinds kort begonnen met het stekken van planten, het nemen van zaad etc. In de zomer heb ik van de Cytisusinfo-icon praecox zaad genomen. Dit heb ik een tijdje bewaard en 4 weken geleden gezaad in een potje met stekpoeder. Water gegeven en plastic erover. Ik heb ongeveer 30 potjes gezaaid maar na 4 weken is er nog niks boven.
Ik vroeg me af of mensen ervaring hebben met het zaaien van deze plant en wat ik eventueel verkeerd heb gedaan.
Alvast bedankt voor de hulp.

wo, 03/01/2007 - 17:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik lees dat je gezaaid hebt in stekpoeder. Stekpoeder moet je gebruiken als je iets wilt stekken, dat je gebruik je om je stekjes in te soppen
voordat je ze in een potje met grond zet. Zaaien doe je in zaai- en STEKgrond. Of je maakt zelf zaaigrond. Zelf meng ik een deel potgrond,
een deel metselzand en en deel tuingrond. Daarna in een potje zaaien en licht bedekken met gezeefd metselzand. Dan een glasplaatje over het zaaisel en op de vensterbank zetten. Vuistregel: zo dik bedekken als het zaad dik of dun is. Als dit je eerste ervaringen met opkweken uit zaad is kun je beter wachten tot het voorjaar. Misschien is het ook beter om te beginnen met zaden die makkelijk kiemen. Veel succes.

do, 04/01/2007 - 17:48
wolf60

Zou het kunnen zijn dat je beter eerst wat ervaring kan opdoen met makkelijker op te kweken planten dan deze cytisusinfo-icon? Er valt een hoop te lezen en te leren over zaaitijd, temperatuur, kiemduur, koudekiemers, enz. enz. Als je écht gezaaid hebt in stekpoeder, zoals je schrijft, kijk dan eerst maar eens bij bv. "zaaien" op Google... Heel veel succes!
Jeannette

vr, 05/01/2007 - 20:17
erikodk

Ik ben deze zomer al druk in de weer geweest met het kweken van Lupine via zaad en al aan het stekken geweest met Cornusinfo-icon, vlinderstruik, Spiraeainfo-icon en nog een aantal en dat was allemaal zo goed gelukt dat ik iets moeilijkers wilde proberen. Ik heb een paar in stekgrond gezaaid omdat ik dat nog had liggen en een paar in gewone potgrond. Het resultaat blijft hetzelfde, niks, maar bedankt voor jullie opmerkingen!

vr, 05/01/2007 - 20:39
wolf60

Diepe zucht - van opluchting! Je hebt gezaaid in stekgrond en niet in stekpoeder... (zie je 1e bericht). Sorry, dáár reageerde ik met name op.
Zaaien is een ontzéttend leuke hobby (pas op voor verslaving); ik hoop dan ook dat je je niet laat weerhouden door die cytisusinfo-icon. Veel plezier!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag