Hulp gevraagd. Plant in slechte staat

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/01/2023 - 09:58
JBPDGROENTJE (anoniem geplaatst)

Hulp gevraagd. Plant in slechte staat

Hallo allemaal,

Ik heb een mooie kamerplant die ruim een jaar mooi groeit en altijd prachtige grote bladeren had. Deze is gekocht als een klein plantje van +- 30-40cm hoog en is nu gegroeid tot een mooie +-1.5m die een grote stok nodig heeftd om rechtop te blijven. Kortom heeft dus altijd goed gegroeid. 

Sinds enkele weken geleden werden veel bladeren plots dof, dood en veel bruine plekken. Nieuwe bladgroei is vrijwel onbestaande nu en zelfs nieuwe bladeren hebben meteen bruine plekken. Na wat opzoek werk zag ik dat bruine vlekken meestal te kort is aan water maar kan ook teveel water zijn? Ik geef deze plant al ruim een jaar dezelfde hoeveelheid op hetzelfde moment. Toen de plant groter werd werd de hoeveelheid water wel wat meer maar nooit overdreven veel of weinig. De locatie van de plant is ook altijd hetzelfde geweest en krijgt altijd dezelfde hoeveelheid licht. 

Ik heb enkele foto's toegevoegd om te tonen hoe hij er nu uitziet. Ik heb de potgrond gecontroleerd om te zien of er sprake is van teveel water maar dat lijkt niet zo te zijn. Grond is nergens slijkerig zeg maar. Ik heb dus verder geen idee wat het kan zijn en hoop dat iemand een idee heeft. Het is mijne favoriete plant dus zou hem graag terug in goede gezondheid krijgen :)

Alvast bedankt!

vr, 13/01/2023 - 13:15
GreenConnection

Helaas een geval van zuurstofgebrek bij de wortels. Plantpotten hebben afwateringsgaten nodig om zuurstof toe te laten naar de wortels. En om te voorkomen, dat een teveel aan water zich ophoopt onderin de pot.

za, 14/01/2023 - 10:48
JBPDgroentje

@GreenConnection

Hartelijk dank voor deze info! Daar had ik nog niet over nagedacht. Sinds deze groter werd heb ik de plant naar een grote stenen pot verplant en deze heeft geen afwateringsgaten. De vorige pot had dat wel. 

Dan ga ik op zoek naar een grote pot met afwateringsgaten 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag