Hulp gevraagd. Plant in slechte staat

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/01/2023 - 09:58
JBPDGROENTJE (anoniem geplaatst)

Hulp gevraagd. Plant in slechte staat

Hallo allemaal,

Ik heb een mooie kamerplant die ruim een jaar mooi groeit en altijd prachtige grote bladeren had. Deze is gekocht als een klein plantje van +- 30-40cm hoog en is nu gegroeid tot een mooie +-1.5m die een grote stok nodig heeftd om rechtop te blijven. Kortom heeft dus altijd goed gegroeid. 

Sinds enkele weken geleden werden veel bladeren plots dof, dood en veel bruine plekken. Nieuwe bladgroei is vrijwel onbestaande nu en zelfs nieuwe bladeren hebben meteen bruine plekken. Na wat opzoek werk zag ik dat bruine vlekken meestal te kort is aan water maar kan ook teveel water zijn? Ik geef deze plant al ruim een jaar dezelfde hoeveelheid op hetzelfde moment. Toen de plant groter werd werd de hoeveelheid water wel wat meer maar nooit overdreven veel of weinig. De locatie van de plant is ook altijd hetzelfde geweest en krijgt altijd dezelfde hoeveelheid licht. 

Ik heb enkele foto's toegevoegd om te tonen hoe hij er nu uitziet. Ik heb de potgrond gecontroleerd om te zien of er sprake is van teveel water maar dat lijkt niet zo te zijn. Grond is nergens slijkerig zeg maar. Ik heb dus verder geen idee wat het kan zijn en hoop dat iemand een idee heeft. Het is mijne favoriete plant dus zou hem graag terug in goede gezondheid krijgen :)

Alvast bedankt!

vr, 13/01/2023 - 13:15
GreenConnection

Helaas een geval van zuurstofgebrek bij de wortels. Plantpotten hebben afwateringsgaten nodig om zuurstof toe te laten naar de wortels. En om te voorkomen, dat een teveel aan water zich ophoopt onderin de pot.

za, 14/01/2023 - 10:48
JBPDgroentje

@GreenConnection

Hartelijk dank voor deze info! Daar had ik nog niet over nagedacht. Sinds deze groter werd heb ik de plant naar een grote stenen pot verplant en deze heeft geen afwateringsgaten. De vorige pot had dat wel. 

Dan ga ik op zoek naar een grote pot met afwateringsgaten 

Onderwerp gesloten