gerstzaden

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/09/2007 - 22:21
Artemis

gerstzaden

Voor het zogenaamde "kattengras" vraagt men in dierenwinkels en supermarkten ongelooflijk veel centen, voor wat uiteindelijk gewoon de zaden van gerst blijken te zijn.

In biowinkels, noch in tuincentra vind ik deze zaadjes.
Weten iemand raad ?

wo, 12/09/2007 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon een graspol of wat graszaad in een bakje leggen. Katten vinden het prettig om de lange sprieten door te knagen en op te eten om o.a. hun haarballen kwijt te raken. Het hoeft dus niet per sé gerst te zijn.
Hendrik

wo, 12/09/2007 - 19:19
Artemis

"Weten iemand raad ?" Hoe is het mogelijk dat ik deze zin niet heb nagelezen. Ach ja, laat het er maar zo staan nu. En ik mij maar afvragen waarom er geen reactie kwam op m'n vraag.

Maar ... Hallo Hendrik,
Allereerst dank voor je reactie. Het is alleen dat gerst zo snel ontkiemt en groeit. Op amper een week tijd heb je lange sprietjes waar onze nieuwe rakker (pas 17 weken oud en nog compleet onwetend wat haarballen betekenen) lekker in kan wegbijten. Ik heb in de supermarkt 2,50 EUR betaald voor amper 50 zaadjes. Uit ervaring (vorige kater-broertjes zijn 18 jaar oud geworden) weet ik dat malse sprietjes de voorkeur genieten. Maar je voorstel met graszaad opent nieuwe horizonten. Nu nog hier in hartje stad een brave ziel vinden die me een stukje graszode wil afstaan.

wo, 12/09/2007 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij (nog werkende) graanmolens worden vaak tal van zaden gemalen. Als ze gerstemeel maken moeten ze natuurlijk ook gerstezaden hebben én een betaalbare bron zijn, zij kopen immers niet per zakje van 50 zaden.

do, 13/09/2007 - 00:20
elfrog

Volgens mij is gerst ook te koop in biologische winkels en misschien zelfs ook in een goeie supermarkt.
Gewoon bij de zilvervliesrijst en zo

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag