Holpijp riet

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/02/2022 - 09:29
Branco Sorber

Holpijp riet

Hi,

Ik heb van een bouw terrein 4 plantjes van holpijp riet gered. Ook omdat dit past in mijn aan te leggen tuin met Japanse kenmerken. 

2 van de 4 leven niet meer. De andere 2 hebben inmiddels meerdere nieuwe stengels. Echter zie ik iets wat ik nooit eerder heb gezien en vraag mij af wat ik er mee kan doen en hoe ik hier mee om moet gaan.

Het uiteinde van 1 van de oudere stengels krijgt nu 2 kleine stengels aan de hoofdstengel. Tips, uitleg, wat kan ik hier mee, wat moet ik doen....

Alle informatie is welkom.

Mvg,
Branco

vr, 25/02/2022 - 12:48
GreenConnection

Dat verschijnsel is heel normaal. In het tweede jaar komen er veelvuldig zijscheuten aan de hoofdstengel. Het is wel een enorme woekerplant!

vr, 25/02/2022 - 12:55
Branco Sorber

Oke. bedankt voor de informatie. Is er een mogelijkheid dit te stekken en er "nieuwe" plantjes van te maken. Sorry ik ben een leek in groenland. Vandaar dat ik deze site leuk vind en blij ben met de informatie/hulp van anderen.

zo, 27/02/2022 - 12:42
GreenConnection

Nee, op die manier kun je de plant niet vermeerderen. Wel heel eenvoudig door de kluit te scheuren, dus te verdelen in meerdere stukken.
Maar nogmaals: de plant woekert hevig. Hij is bij mij ontsnapt uit de vijver en zit nu overal. De wortelstokken groeien meterslang onder stenen paden door en groeien daar weer verder.

zo, 27/02/2022 - 12:54
Branco Sorber

Oke. Bedankt. Ik ga dit dan nog eens overwegen. Ik probeer ook een Aziatische sfeer in huis te krijgen dus anders gebruik ik ze in het interieur. Dan staan ze afgeschermd in een pot. Zo heb ik ze ook weer aan de praat gekregen. Je hebt zeker gelijk over woekeren. De nw stengels “lijken” wel een 3 mm te groeien per dag bedankt voor de info.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag