Rudbeckia hirta 'Prairie Sun' blijft klein

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/05/2017 - 21:27
ashira

Rudbeckia hirta 'Prairie Sun' blijft klein

Vanaf begin april heb ik bovenstaande gezaaid en later verspeend en in 9cm potjes gezet, zie foto. Ik vind dat er weinig groei in zit. Heb ze toch al een poos buiten staan in de volle zon en half zon. Zou ik er vloeibare mest moeten bij gieten omdat ze nu in stekgrond staan? Iemand ervaring met deze plant?
Harald

Rudbeckia hirta 'Prairie Sun' blijft klein
vr, 12/05/2017 - 22:52
GreenConnection

Stek- en zaaigrond bevat vrijwel geen voeding, dus dat zal je wel moeten geven, wil je enige groei kunnen verwachten.

za, 13/05/2017 - 02:00
Carib

Ik zou zelf niet verspenen in zo'n grote potjes met stekgrond. Stekgrond is alleen voor de eerste periode. Stekgrond is ook heel goed drainerend dus moet wel goed vochtig gehouden worden als de plantjes aan de groei zijn. Als de grond te droog is, stagneert de groei.

za, 13/05/2017 - 08:09
tuinprins

Mee eens wat Carib schrijft. Verder: de afgelopen tijd waren de nachten aan de koude kant. Waar ik woon vroor het dinsdagnacht nog aan de grond. De meeste eenjarigen (ik beschouw deze Rudbeckiainfo-icon als eenjarige alhoewel het eigenlijk een kortlevende vaste plant is) houden niet zo van koude nachten. De groei stagneert dan. Nu het eindelijk groeizaam weer is geworden zullen bovenstaande zaailingen hopelijk ook flink gaan groeien.
Gegroet, de tuinprins

za, 13/05/2017 - 13:41
ashira

Bedankt voor alle info. Ik zal ze voorzien van wat vloeibare mest en zorg dat ze voldoende vochtig gehouden worden. Als de zon er op staat, drogen ze erg snel uit met die stekgrond, dus als het komende week erg zonnig wordt zet ik ze in gefilterd licht. Ik houd jullie op de hoogte. Volgens internet bronnen, moet je op tijd beginnen met zaaien, anders loop je de kans dat deze plant pas in November gaat bloeien, op het moment dat de winter komt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag