Teunisbloem

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/07/2006 - 12:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Teunisbloem

In onze tuin (we wonen hier net een 3/4 jaar) zijn 3 prachtige teunisbloemen (zie foto) opgekomen.
Allereerst moet ik mijn verbazing uitspreken over het feit dat er uit zo klein plantje (wij dachten dat het onkruid was) zo'n enorme mooie plant kan groeien.

Nu stonden er naast de planten allerlei nieuwe kleine planten die ik gisteren uit de grond heb gehaald en in een pot heb geplaatst.
Helaas hangen deze stekken (want dat zijn het toch ?) helemaal slap.

vraag 1: wat doe ik fout?

vraag 2: hoe kom ik anders aan stekken? kortom hoe voorkom ik dat ik deze plant kwijt raak want ik ben er helemaal verliefd op geworden.

Teunisbloem
ma, 10/07/2006 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zijn geen stekken, maar zaailingen. Nu verplanten zal moeilijk zijn. Het weer is te warm en te droog. Misschien met veel water geven dat het lukt ze in leven te houden. Maar niet getreurd; de bloeiende planten produceren veel zaad, genoeg voor een wei vol!
Succes met oogsten!

ma, 10/07/2006 - 19:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Allereerst dank voor je snelle antwoord.

Zijn deze "zaailingen" dan zaailingen van vorig jaar of al van de planten die er nu staan? Gaat dat zo snel, ze stonden er nog maar een paar weken?

Waar kan ik dat zaad van m'n bloeiende planten straks vinden, er zijn zat uitgebloeide bloemen...moet ik het daar in zoeken?
Kortom waar moet ik oogsten?

ma, 10/07/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk toch van vorig jaar. Zo snel gaat het nu ook weer niet.
Waar de bloem afvalt, blijft een langwerpig "peultje" zitten en daar zit het zaad in. Laat het goed uitrijpen aan de planten en pluk het eraf vlak voor het bruin begint te worden. Zaaien kan na drogen van het zaad. Dat kan nog voor de winter. Je kunt ze in pot, als wel in de volle grond laten overwinteren. Succes!

ma, 10/07/2006 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor je uitvoerig antwoord, ik weet nu waar ik op moet letten.
Dat wordt een vrolijke zomer volgend jaar ;-)

za, 05/08/2006 - 00:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet bang zijn dat je ze kwijt raakt,je kunt ze gewoon hun gang laten gaan en als ze uitgedroogt zijn de stengel onderaan afbreken en dan kun je er mee schudden door de tuin en dan vallen de zaadjes er uit en in de lente/zomer staat het er vol mee

Onderwerp gesloten