Wanneer Chiodonoxa zaaien ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/05/2011 - 19:29
Hmm

Wanneer Chiodonoxa zaaien ?

Weet iemand wanneer ik Chiodonoxa kan zaaien ? Het zal niet zo lang meer duren dat het zaad nl rijp is. Vermoedelijk, maar zeker weet ik dit niet, moet het zaad droog worden bewaard in de koelkast, of mogelijk zelfs in de vriezer ? Ik heb dit nooit eerder gedaan. Bij voorbaat dank voor een reactie.

Wanneer Chiodonoxa zaaien ?
do, 05/05/2011 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Chiodonoxa zaait zichzelf uit en dat is de beste manier van vermeerderen. Niet schoffelen in de omgeving van de bolletjes.

do, 05/05/2011 - 21:25
Hmm

Dank je wel.

Dan laat ik de plant het zelf doen. De groep die ik nu heb breidt zich al wel uit, maar het lijkt er op dat dit gebeurt doordat er nieuwe bolletjes bijkomen. Die uitbreiding is heel bescheiden. Die bloeien dan niet direct, maar ik vermoed na een jaar of wat. Ze komen ieder jaar trouw op. Ik zet er meestal na de bloei stokjes bij zodat ik daar niet schoffel. Je vergeet al gauw waar ze precies stonden als al het loof weg is.

Ook heb ik al zaailingen ontdekt. Die zijn nog heel fragiel. Ik kan me voorstellen dat die over het hoofd worden gezien omdat het er bijna net zo uit ziet als gras op wat afstand. Maar als je goed kijkt is het anders.

do, 05/05/2011 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt, en er is geen betere plek voor zaailingen, dan in de directe omgeving waar de plant zich thuisvoelt.

do, 05/05/2011 - 23:24
tuinprins

Het zaad van Chionodoxa is erg gevoelig voor uitdroging. Mocht je het zaad willen bewaren doe dit dan in licht vochtige potgrond en plaats het dan in een afgesloten plastic zakje in de koelkast.

Direct ter plekke zaaien zodra het zaad rijp is, is het beste.

Gegroet, de tuinprins

vr, 06/05/2011 - 10:36
Hmm

Bedankt Tuinprins.

De zaadjes kunnen dus niet tegen te droog zijn. Dat verklaart misschien dat ze daarom in een omhulsel zitten met een soort vochtige slijmerige substantie.

Ik vind ze ideaal, omdat je er nooit wat mee hebt en ze zijn mooi als ze in een groep staan. Je moet ze wel met rust laten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag