zelkova serrata

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/07/2015 - 13:33
René.W

zelkova serrata

Hoi Iedereen, N.a.v een eerder topic over het zaaien van de zelkovainfo-icon serrata het volgende. https://tinyurl.com/yyqgmtxj
Ik heb de zaden van deze zoals gezegd in een plastic zakje gedaan, met een knoop erin. Deze in de koelkast gelegd. Toevallig zag ik, dat enkele zaden aan het veranderen zijn. Ze kleuren namelijk van bruinachtig naar groen. Is dit een teken dat ze langzaam beginnen te ontkiemen, en/of ze binnenkort gezaaid moeten worden ?
Of heeft dit hier verder niets mee te maken ?
Wie weet raad ? B.v.d Gr. René,
Op de foto zijn de rechter zaden groen gekleurd :

zelkova serrata
ma, 27/07/2015 - 17:41
BonsaiJan.

Het lijkt me nu niet de tijd om te zaaien tenzij je de mogelijk hebt om de natuur voor wat betreft temperatuur, lichturen e.d. na kan bootsen. Ikzelf heb altijd gezaaid op het moment dat de natuur ook zaait, dat deed ik dan in niet al te diepe kistjes die gewoon buiten bleven staan en er alleen voor zorgend dat ze niet langdurig te nat stonden. Afgelopen najaar nog wilde kastanje, gewone esdoorn en hazelnoot gezaaid waarvan de opkomst uitstekend was.

ma, 27/07/2015 - 22:09
René.W

Hallo Diezemer, Bedankt voor de info. Zelf heb ik ook niet de mogelijkheid om de natuur wat dat betreft na te bootsen. ( licht, temperatuur etc.) Zelf zou ik deze ook liever ietwat later in het jaar gaan zaaien, máár omdat ik de verandering van kleur zag, wist ik mij even géén raad. Ik dacht meteen, dat ze al aan het kiemen zijn, en ik vervolg stappen moest gaan nemen b.v door toch te gaan zaaien. Ik heb weleens gehoord/gelezen dat bepaalde zaden ook al gaan kiemen, als ze in de koelkast liggen.
B.v.d Gr. René,

ma, 27/07/2015 - 22:25
tuinprins

Ik heb ooit Zelkovainfo-icon sinica gezaaid en die begonnen na 2 maanden te kiemen in de koelkast.
Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat de zaden nu al beginnen te kiemen.
Gegroet, de tuinprins

di, 28/07/2015 - 22:07
René.W

Hoi Tuinprins Ja, ik vind het inderdaad ook wel snel. Máár ik hou het in de gaten, en jullie zover op de hoogte.
Groeten René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag