Zinnia tenuiflora 'Red Spider' hoe te kweken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/05/2017 - 21:36
ashira

Zinnia tenuiflora 'Red Spider' hoe te kweken

Ik heb ook nog een vraag over dit plantje. Hier zit wel groei in. Beetje geel blad, maar heb ze inmiddels wat meer water gegeven en mest. Wanneer zou ik deze het beste kunnen uitplanten. Het blijkt als ze te lang in pot zitten, geen groei meer vertonen. Ben echter bang dat het plantje nog te zwak is en geen goed en sterke wortels heeft. En wat zou de ideale plantafstand zijn. Heb nog zaadjes over, misschien ook rechtstreeks in de volle grond proberen.

Zinnia tenuiflora 'Red Spider' hoe te kweken
zo, 14/05/2017 - 08:49
tuinprins

Ik zou ze pas uitplanten als ze wat groter zijn en de pot goed doorworteld is. Zinnia's zijn zeer geliefd bij slakken dus daarom zou ik ze pas uitplanten als ze wat groter zijn. Ik heb deze Zinnia in het verleden gezaaid in pot en later uitgeplant. Ik had de kop er niet uitgehaald dus waren het geen vertakte planten maar 'eentakkers'. Als je eentakkers hebt/kweekt zou ik ze redelijk dicht bij elkaar zetten.

Zinnia tenuiflora 'Red Spider' hoe te kweken
zo, 14/05/2017 - 20:58
ashira

Dank voor reactie. Mooie foto. Zo te zien staan ze ca 20cm uit elkaar, dan houd ik dat ook aan. Heb er zo'n 20 plantjes voor de eerste keer. En wie weet blijven de zaden goed tot volgend jaar. Vind de bloem zo mooi. Vaak zie je de zaden van de groot bloemige soorten. Heb de zaden bij Vreeken gekocht, daar hebben ze echt veel. De Zinna's komen in een grote border van 12 x 8m in de volle zon met deels vaste planten en veel eenjarige zoals Ammi majus, Leonotis, Phacelia, Resedainfo-icon etc.. Ook kweek ik Artisjokken, courgette, pompoen voor de consumptie. Zo combineer ik moestuin en sier door elkaar heen. Zaden probeer ik over te houden, maar soms rotten ze te snel in dit klimaat. Maar een zakje kosten 2 euro, dus doe ik ook niet te moeilijk allemaal.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag