hoevaak moet een kat eten?

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/08/2010 - 16:44
kaktus

hoevaak moet een kat eten?

het is een kat die 2jaar oud is,en een jongen

ma, 16/08/2010 - 17:21
Monvi

Het staat vaak op de verpakking kattenvoeding hoeveel ze per dag moeten eten. Bijvoorbeeld ik geef mijn poes Hill's Science Plan brokjes. En op de zak staat er dat het per gewicht is, ze is dus bijna 4 kilo en dan staat het hoeveel gram ze per dag moet eten. Ik heb ook een zo'n maatbeker gekocht. Dan ga ik altijd s'ochtends 60 gram (denk ik dat het is, weet nu niet zo goed uit mijn hoofd) meten, en dan geef ik haar s'ochtends de helft, dus 30 gram, en dan s'avonds de ander helft. Dus twee keer per dag. Ze krijgt dan volwassen voeding, omdat de kitten voeding is vaak tot met 12 maanden.

ma, 16/08/2010 - 18:22
monique217

Katten overeten zichzelf zelden. Ik heb altijd een bak droge brokken staan en de katten eten wanneer ze trek hebben.

di, 17/08/2010 - 01:57
mjamssen

Hier hetzelfde ik heb voersilo's staan en kunnen ze eten wanneer ze wille.
Het zijn allemaal smalle poezen dus ze overeten zich echt niet.

mlouise

ma, 30/08/2010 - 14:59
Renate_

Hoi Monvi,

Ik denk dat je het nu al helemaal goed doet!
Wij geven ze Iams, ook een afgepaste hoeveelheid afgestemd op hun gewicht en verdeeld over een paar maaltijden. Anders eten ze alles in 1 keer achter elkaar op en komen dan na een halve dag zeuren om meer...

Sommige katten die ik ken eten inderdaad telkens kleine beetjes en kun je dus alles in 1 keer geven. Die van ons eten tot er niks meer over is (weten we uit ervaring, toen ze een keer een nieuwe zak brokjes opengekrabd hebben en met z'n drieen een weekrantsoen brokjes naar binnen hebben gewerkt!)

Let op hoe en hoeveel hij eet, en zorg dat het voerschema daar zoveel mogelijk op aansluit. Jij kent je kat en zijn eetgedrag het beste.

ma, 30/08/2010 - 15:24
malou

Wij geven onze katten pas voeding wanneer hun bakjes leeg zijn.
Mijn katten hebben eigenhandig zelf een eetritme (en heel makkelijk, ook het zelfde ritme, als de een eet steekt dat de ander waarschijnlijk aan hihi) gecreeerd. Ze krijgen van ons s'avonds een volle bak brokjes, en de ene keer is het binnen een dag op, soms doen ze er anderhalve dag of 2 dagen over, maar net hoeveel zin ze hebben.

Kittens is soms ff moeilijk, omdat sommigen zichzelf wel degelijk kunnen over-eten, maar vaak gaat dit naarmate ze ouder worden, en rustiger, wel over en leren ze verdelen.

Dit kun je zelf ook leren wennen, door ze een tijd overdag porties te geven, en dan rustig aan wat opbouwen, dit deed een vriendin van me met haar katje die zich over at.

Ik zou gewoon een bak neerzetten, met voldoende voer, en eens kijken hoe t gaat.

Overvoeren komt haast niet voor, en is dat wel het geval dan zie je dat snel aan het feit dat je kat blijft door eten en te dik word.
Dan weet je dat t niet kan, maar ik heb zelf zoiets nog nooit meegemaakt bij mijn katten.

di, 31/08/2010 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Denk ook dat het afhangt van hoeveel hij/zij beweegt.En de deur uit kan.En het ras van de kat.Heb 2 katten uit het asiel,de ene heeft siamees in haar bloed een hele slanke kat de andere een echte europese kat.een hele andere bouw met kans op dik worden.Want beide krijgen evenveel de ene word dik de andere niet want die rent en gaat ondanks haar leefttijd nog steeds op pad en is heel druk met dingen in de tuin en binnen.De andere vind alles best en geniet van het leven en afentoe een muis.Ik geef ze smorgens een paar brokjes en als ik thuis kom een blikje kattevoer de ene siamees meer dan de andere savonds nog een handje brokjes dat is het.Groet minke

vr, 03/09/2010 - 12:33
Renate_

Zeker omdat Hills brokjes heel voedzaam/geconcentreerd zijn, vraag ik me af of het neerzetten van een volle bak een goed idee is. Er zal toch niet voor niets op de zak staan, hoeveel voer je een kat per dag moet geven? Wij voeren bijv. 60 gram/dag en dat is niet echt heel veel om te zien (ter vergelijking: van Felix ofzo moeten ze 120 of 150 gram per dag hebben!).

Staat er op de zak van het voer niet een telefoonnummer van een advieslijn die je kunt bellen? Misschien kunnen die mensen je nog wat verder helpen?

vr, 24/09/2010 - 17:29
vermanen

oooh ik heb hele tijd moeten lachen.
een kat kent geen ego enzo een kat hoeft niet te gaan werken een kat is hartstikke vrij een kat weet als ie honger heefd eet ie vanzelf wel wat. of is het een kat die je binnenhoud dan overeet de kat. laat de kat gewoon gaan komt vanzelf wel terug.

do, 30/09/2010 - 20:23
vermanen

wil je dat je kat zo word?
https://tinyurl.com/2aqgnp8
laat hem dan buiten

do, 30/09/2010 - 21:48
blueflower

@Vermanen; hier 2 binnen katten en die overeten zich beslist niet.
Poepen dus ook niet in andermans tuin.

do, 30/09/2010 - 23:54
marcs

Die kat doe je zo goed en met die jongen moet je naar de disco gaan.

Grapje, moet kunnen.
Fijn weekend en Namaste

Marc

vr, 01/10/2010 - 00:00
vermanen

dan durven ze ook niet meer naar buiten.
gaan ze wel naar buiten en poepen ze beslist niet in andermans tuin? hoe weet je dat nou omdat ze niet van jou in je tuin mogen poepen doen ze dat ergens anders zodat jij hun niet ziet. op die youtube filmpje probeert de kat zijn poep te begraven maar er is geen zand.
als ik het goed heb leeft je kat net als mij ik pis ook op straat de politie ziet niet alles. en heb ik ook een wc net als jouw kat een eigen poepbegravende bak heefd. lekker luxe van zo een ondeugend bengel kat hou ik

za, 02/10/2010 - 18:03
turtleboy

Je moet je gewoon houden aan het advies wat op het voer staat,kat wegen en even de tabel lezen.Zo simpel is dat,katten kunnen namelijk ook te dik worden.Ik geef s'morgens een beetje nat voer{is eigenlijk niet nodig}en meet de juiste hoeveelheid af wat ik verdeel over de dag.Natuurlijk gaan ze zeuren om meer maar dat moet je negeren.Dit advies heb ik van de dierenarts.

Onderwerp gesloten