Konijnvriendelijke planten

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/05/2008 - 17:23
corrieschooremans

Konijnvriendelijke planten

ik heb sinds kort een franse hangoor, ik heb alle giftige struiken en planten weggehaald, mijn vraag is wat voor planten of struiken zijn geschikt voor de franse hangoor.
Groetjes corrie

Konijnvriendelijke planten
zo, 25/05/2008 - 20:26
jojanneke

ten eerste: je konijn is echt wat te dik
ten tweede: konijnen hun tanden groeien continu door, dwz dat ze ook continu moeten knabbelen, hooi en groenten (uitgezonderd sla en enkel en beetje kolen),dus en zo weinig mogelijk konijnenvoer, dit hebbnen ze echt niet nodig. van dat konijnenvoer, dat ze overigens wel heel graag lusten en dus zullen verkiezen boven hooi, hebben ze snel een voldaan gevoel, ze stoppen dus snel met eten waardoor hun tanden niet afslijten en ze hoeken op hun kiezen krijgen en pijn. een konijn met pijn, stopt met eten en gaat hierdoor snel dood. dit eten is ook veel te rijk ( vgl maar eens met wat een wild konijn vindt in de natuur). waardoor ze te dik worden en risico lopen op blaasproblemen en suikerziekte
ook geen likstenen want die verstoren hun mineralenhuishouding

ma, 26/05/2008 - 01:37
corrieschooremans

is ze te dik, tis mijn eerste konijn, en inderdaad eet ze best wel veel, dus eigenlijk moet ik haar minder voer geven, ze knabbelt niet zoveel aan het hooi, hum heeft ze dan geen honger als ik minder voer geef, verder krijg ze een blad witlof heel af en toe een kwart appel, stukje wortel, en in de tuin haalt ze het onkruid weg wat tussen de tegels zit.
ik ga er morgen gelijk mee beginnen met minder voer te geven.
Groetjes corrie

vr, 06/06/2008 - 09:17
ann

Ik heb ook een Franse hangoor die nogal dik lijkt, zelf zegt ie dat ie zware botten heeft! Het konijn moet weinig voer krijgen en veel hooi, dat klopt. Verder is hij dol op gras en paardebloembladeren, wilgetakken vinden ze fantastisch om aan te knagen en af en toe krijgt hij ook een tak van mijn druif, met bladeren en al, vind ie ook lekker.

vr, 06/06/2008 - 09:18
ann

Het is een schatje zoals ie daar ligt, was ik vergeten te zeggen..

za, 07/06/2008 - 22:34
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik hoor veel mensen over wilgetakjes, waar koop ik die dingen, we hebben hier in de buurt geen wilgen staan, zijn allemaal weggehaald.
groetjes Corrie

zo, 08/06/2008 - 11:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet precies welke struiken en planten ze mogen hebben. Mijn konijnen lopen ook vaak rond in de tuin (tuin is niet zo groot) en dan krijgen ze ook van alles binnen. We hebben ook een aardbeien plant. Mijn konijnen lusten zo wat alles dus die moeten we weghalen. Wat ze wel mogen: in elk geval mogen ze wel van die paardenbloemblaadjes en ze mogen ook wortels, stukje appel en gras. Ik weet niet of ze andijvie mogen. Je kunt altijd nog naar de bieb voor meer informatie over franse hangoren!
En ik weet niet of u gemengd voer geeft (voer met verschillende dingen), maar dan eten ze alleen de lekkere dingen op en de rest laten ze staan! Dus het is ook handig om enkel voer te geven!

vr, 13/06/2008 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi ik las dat je geen wilgen in de buurt hebt.meestal heeft de dierenwinkel deze wel op voorraad de vriezer probeer het daar eens.en het is een een leuk konijn.

vr, 13/06/2008 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik bedoel natuurlijk in de IN de vriezer.gr.

vr, 13/06/2008 - 00:52
anoniem (anoniem geplaatst)

oke, dan ga ik morgen eens kijken of ze dat hebben, en inderdaad het is een schatje een echte dame met kuren, maar dat hebben vrouwen dat neem ik maar op de koop toe, ze weet gelukkig dat nee nee is, ik ben al en de goede richting.
Groetjes corrie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag