Beste plaats nestkastje

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/04/2019 - 17:24
karinD

Beste plaats nestkastje

Mijn achtertuin ligt op het zuidwesten. Heerlijk zonnig dus. Nu heb ik achterin mijn tuin een schuur staan en daar wil ik een nestkastje op gaan hangen. Oh, ik heb niet de illusie dat daar dit voorjaar nog vogels in komen nestelen. Ik ben alleen alvast op zoek naar de beste plek.
Ik heb 2 mogelijke plekken. Eentje komt eigenlijk nooit zon en de ander heeft zon tot ongeveer half 2. Welke plek is de beste? Ik wil natuurlijk niet dat de jonge vogeltjes sterven van oververhitting, maar ook niet dat ze het mogelijk te koud hebben omdat er een schutting de zon blokkeert.

ma, 08/04/2019 - 18:06
GreenConnection

Om temperatuur zou ik me niet teveel bekommeren; daar zorgen de vogels zelf wel voor. Belangrijker is een veilige plek, liefst omgeven door veel groen (van bv. een klimplant) en onmogelijk om te bereiken door katten.

ma, 08/04/2019 - 19:21
karinD

Okè. De plek met zon tot de middag is midden aan de schuur en daan komen geen planten. De andere plek komt wel een border voor maar vanwege dat daar nooit zon komt weet ik nog niet wat ik daar wil en kan planten. Nu staat er over de schutting heen bij de buurman iets hoogs, ik denk een conifeersoort. Niet heel dicht dus ik denk geen waanzinnig goede schuilplaats. Maar wel een betere plek voor het kastje denk ik, zeker als er geschikte schaduwstruiken zijn die ik er vlak bij kan planten.

ma, 08/04/2019 - 21:12
GreenConnection

Zo'n hogere boom van de buren, kan uitstekend dienen als aanvlieg/uitkijk- boom.

di, 09/04/2019 - 09:55
karinD

Top. Alleen zit ik nu naar buiten te kiken en zie ik dat de schutting op precies dezelfde hoogte zit als waar ik het nestkastje wil hebben, op de plek waar nu die lamp hangt. De andere plek is pal naast de schuurdeur, waar nu dat voerkastje hangt.
Dus zal ik wat moeten verzinnen om dat deel van de schutting katvrij te maken of hij moet op de plek komen waar nu die andere lamp hangt en dan toch iets van een struik ervoor.

di, 09/04/2019 - 22:30
GreenConnection

Bij de deur lijkt me niet een 'rustige' locatie. Bij de schutting is de mogelijkheid voor natuurlijke vijanden ook groot. Het lijkt me verstandiger, eerst de tuin te beplanten en het plaatsten van een nestkastje nog wat uit te stellen.

In mijn druif nestelt jaarlijks een merel, maar zo gauw de eitjes uitgekomen zijn, klimmen de katten uit de buurt gewoon naar boven en halen het nest leeg.

za, 13/04/2019 - 10:57
karinD

Oke, dan wacht ik tot de tuin verder klaar is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag