Identificatie kevertjes slaapkamer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/06/2016 - 12:45
guy.debacker

Identificatie kevertjes slaapkamer

Beste,
Jaarlijks krijgen we bezoek van een kolonie van kleine bruine kevertjes in twee kamers. Ik vermoed dat het volwassen kevertjes zijn die willen uitvliegen want ze liggen in groten getale aan de ramen (veel dode maar ook enkele levende exemplaren). Dit fenomeen doet zich altijd voor in de maanden mei en juni. Daarna hebben we er geen last meer van tot het volgende jaar. Alvast bedankt om te helpen deze beestjes te identificeren. Initieel dacht ik dat het broodkevers waren, maar dat lijkt me sterk omdat over slaapkamers gaat waar geen voedingswaren te vinden zijn.
Vriendelijke groeten
Guy

Identificatie kevertjes slaapkamer
zo, 05/06/2016 - 12:45
guy.debacker

Hierbij nog een tweede foto met een muntstuk bij om de grote te kunnen inschatten

Identificatie kevertjes slaapkamer
zo, 05/06/2016 - 13:23
K57

Hallo Goy, ik herken de kevertjes. Wij hebben er ook af en toe last van en ik weet ook nog steeds niet wat het zijn. Maar ik heb ze ook aangetroffen in een pitriet broodmandje waar ze dan gaatjes in boren net als in de crackers. Ook andere etenswaren waarvan de inhoud niet in een voorraadopname zijn worden slachtoffer van deze gaatjes borende kevertjes, de gaan dwars door de kartonnen verpakkingen. Soms zie ik ze in tijden niet en dan ineens zijn ze er. Ben benieuwd of iemand weet wat het zijn. Succes met de zoektocht

zo, 05/06/2016 - 15:16
RdB

Toch waarschijnlijk broodkever, misschien tabakskever (foto te onduideljk). Tenminste vanaf de foto's lijken me ze te egaal van kleur voor museum- of tapijtkever.
Voedsel bron is vrijwel alles dat zetmeelhoudend is. Ze kunnen b.v. ook op vlasvezelplaten leven, mits die wat vochtig zijn.
Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag