Oranje langwerpig steekvlieg/mug/wesp/bij

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/07/2009 - 05:08
Fyr

Oranje langwerpig steekvlieg/mug/wesp/bij

Hallo,

Ik zat gisteren vredig op mijn kamer met mijn raam open muziek te luisteren. Plots word ik lastig gevallen door een langwerpige oranje gaasvliegachtige beest. Ik probeerde met hem te overleggen, maar hij liet zich niet kennen. Na een grote scheldpartij gaf hij nog steeds niet in, waardoor er geen andere oplossing was: ik moest hem vangen. Ik riep hulp in van mijn stiefbroertje, die hem netjes voor mij gevangen heeft. Echter, door dwaas gedrag was de steekvlieg weggevlogen en stak hij mijn stiefbroertje. Ik belde in groteske paniek 112 op, vragend naar hulp werd de verbinding net zo snel weer verbroken. Mijn stiefbroer lag te creperen van de pijn, en ik moest mijn moed weer oprapen. Er mogen niet meer slachtoffer vallen! , dacht ik. Ik keek mijn stiefbroer aan, een traan glijdt langzaam en emotioneel van mijn wang af. Onder felle trommelgeroffel poog ik het ondier te grijpen met mijn blote handen, wetende dat hij mij ook zoveel leed kan veroorzaken, met een mogelijke dood als gevolg. Op dat moment kon het mij niets meer schelen, ik zal hem krijgen! ER ZULLEN NIET MEER SLACHTOFFERS VALLEN! In een slowmotion scene grijp ik drie keer mis, maar de vierde keer heb ik hem te pakken. We kijken elkaar aan, onder een zwaarmoedig spelend orkest begrijpt de insect dat hij verloren heeft. Ik plaats mijn vingers om zijn hals en knijp zijn keel dicht. Dit is het einde van zijn rit.

In elk geval, weten jullie wat voor insect dit is? (Afbeelding bijgesloten.)

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,
Alexander

Oranje langwerpig steekvlieg/mug/wesp/bij
vr, 24/07/2009 - 11:38
RdB

Dit is een Ophion luteus (Sluipwesp) of een daaraan verwante soort. Legt zijn eieren in rupsen. Deze worden geparaliseerd maar blijven wel leven. De larven vreten vervolgens de rups op: da's pas vers vlees!

Ruud

ps. Zolang je stiefbroertje geen rups is zal hij het mogelijkerwijze overleven.

vr, 24/07/2009 - 12:03
birdwatcher

Nederlandse naam Gele Sikkelwesp.
groet dirk.

vr, 31/07/2009 - 23:16
jenny279

hahahahahahahhhahaha alexander dat was een grappige verhaal en zielig;)
het is een sluipwesp (met tranen in me ogen van het lachen) succes met je stief broertje;);) haha
groetjuuuuss jamie

ma, 07/09/2009 - 14:40
harry60

Vind het knap dat ze aan de hand van deze foto de excacte soort sluipwesp kunnen detemineren, dit is een van de moeilijkste groep van insecten om op naam te brengen.
Een ding staat vast het is een sluipwesp (Ichneumonoidea)

Gr Harry

ma, 07/09/2009 - 14:51
RdB

@ Harry, lees eerst de antwoorden voor je mekkert.

Ruud

Onderwerp gesloten