halve gebruikte wijnton

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/05/2019 - 19:14
Kris (anoniem geplaatst)

halve gebruikte wijnton

Allen,

ik heb sinds een dikke maand een gebruikte halve wijnton staan (rode wijn, zie je nog duidelijk aan het hout) die is ingericht als minivijvertje ... alles volgens de regels, witte gewassen steentjes op de bodem, paar zuurstofplanten, lelie, op hoek van terras in de schadus, 6 'stomme' goudvissen ... alleen geen pomp of fonteintje want ligt geen elektriciteit naartoe. enfin, alles ging paar weken goed tot deze ochtend alle vissen dood.. reden ; geen idee.

Eerst naar dierenzaak om water te testen, water perfect in orde, zuurtegraad, hardheid, alles ok ...

Daarna naar vijverspeciaalzaak : daar krijg ik als antwoord ... dat is normaal, je mag gelukkig zijn dat ze nog 4-5 weken blijven leven zijn ... dat hout van dat wijnvat blijft wijn/gisting afgeven waartegen geen enkele waterplant op kan dus sterven de vissen langzaam.

Klopt dit en is het echt geen oplossing om vissen of planten hierin te houden?

bedankt bij voorbaat voor de eventuele hulp

za, 25/05/2019 - 16:05
GreenConnection

Ik denk dat de vijverspeciaalzaak gelijk heeft.

za, 01/06/2019 - 15:30
René.W

Ik ben inderdaad ook bang dat de oorzaak aan de gisting te wijten is. Wat men proberen kan is, om de ton in te leggen met landbouwfolie of vijverfolie. Op deze manier is er géén contact tussen hout v'h wijnvat en water.

Succes ermee.

Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.