halve gebruikte wijnton

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/05/2019 - 19:14
Kris (anoniem geplaatst)

halve gebruikte wijnton

Allen,

ik heb sinds een dikke maand een gebruikte halve wijnton staan (rode wijn, zie je nog duidelijk aan het hout) die is ingericht als minivijvertje ... alles volgens de regels, witte gewassen steentjes op de bodem, paar zuurstofplanten, lelie, op hoek van terras in de schadus, 6 'stomme' goudvissen ... alleen geen pomp of fonteintje want ligt geen elektriciteit naartoe. enfin, alles ging paar weken goed tot deze ochtend alle vissen dood.. reden ; geen idee.

Eerst naar dierenzaak om water te testen, water perfect in orde, zuurtegraad, hardheid, alles ok ...

Daarna naar vijverspeciaalzaak : daar krijg ik als antwoord ... dat is normaal, je mag gelukkig zijn dat ze nog 4-5 weken blijven leven zijn ... dat hout van dat wijnvat blijft wijn/gisting afgeven waartegen geen enkele waterplant op kan dus sterven de vissen langzaam.

Klopt dit en is het echt geen oplossing om vissen of planten hierin te houden?

bedankt bij voorbaat voor de eventuele hulp

za, 25/05/2019 - 16:05
GreenConnection

Ik denk dat de vijverspeciaalzaak gelijk heeft.

za, 01/06/2019 - 15:30
René.W

Ik ben inderdaad ook bang dat de oorzaak aan de gisting te wijten is. Wat men proberen kan is, om de ton in te leggen met landbouwfolie of vijverfolie. Op deze manier is er géén contact tussen hout v'h wijnvat en water.

Succes ermee.

Groet René,

wo, 17/07/2019 - 13:54
Liesje (anoniem geplaatst)

Mijn ouders hebben ook een halve wijnton met een aantal goudvissen. Geen problemen gehad met de vissen, er zit wel een pomp op om het water in beweging te houden, volledig op zonne-energie.
Zij hebben uiteindelijk wel een folie gestoken omdat het vat begon te lekken.
Niet opgeven dus!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag