Heldere vijver

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/07/2019 - 18:31
SimonB (anoniem geplaatst)

Heldere vijver

Wie kan mij helpen bij het helder krijgen en houden van mijn vijver (2x4m, 4000liter).
In de vijver zit een goede pomp en filter die 24x7 draait.
Diverse keren gebruik gemaakt van middelen om de algen op te lossen met een tijdelijk helder resultaat. Maar telkens weer wordt de vijver troebel/groen.

Wie heeft voor mij de goede oplossing of kent iemand die mij kan helpen dit probleem te verhelpen.

wo, 24/07/2019 - 19:47
René.W

Hallo SimonB,

Ik ben normaal gesproken niet zo voor middelen, die algen en/of groen water oplossen. Resultaat is inderdaad wat u al zelf aangeeft van tijdelijke duur. Zelf ben ik vaak druk met filters en UV lampen, bacteriën e.d.

Echter sinds enkele maanden gebruik ik wel een middel. Dit, omdat onze ( middel grote ) vijver overbevolkt is. Ik weet het, máár kan de koi's niet missen. Sinds dit vijverseizoen gebruik ik ( op advies ) Green Control. Dit is een natuurlijke waterverbeteraar, met o.a mineralen. In de eerste maand heb ik 3x om de 10 dagen de benodigde hoeveelheid over/ in het water gestrooid. ( Poeder niet oplossen ) Daarna om de maand de benodigde hoeveelheid. Het water is erg helder, zonder draadalgen e.d en heeft een bepaalde glans. Tot op heden is dit zo gebleven. Ik ben hier erg tevreden mee.

Heb het middel ook geadviseerd aan mijn broer die 2 vijvers heeft, en deze heeft het zelfde resultaat.

Ik hoop, dat u hier iets mee kunt.

Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.