overloop/beekloop tussen 2 vijvers (speciekuipen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/08/2018 - 21:30
Speciekuip013 (anoniem geplaatst)

overloop/beekloop tussen 2 vijvers (speciekuipen

Hallo beste Forum bezoekers, 

Mij naam is Junior, ik ben sinds kort in een nieuwbouwhuisje getrokken en nu wilde ik graag laagdrempelig even een vijver aanleggen. Ik heb hiervoor 2 grote speciekuipen gebruikt. Echter nu wil graag een soort van waterval creeeren tussen beide bakken. Het idee is dat in de grote bak een pomp komt puur voor het pompen van het water naar de andere bak, waar het vanuit daar dan dus eigenlijk terug moet lopen via een soorten overloop (als het lukt met van die platte stenen). Zie foto's voor huidige situatie..

Is er een mogelijkheid om dit realiseren zonder een stuk uit de bovenste bak te knippen of zagen? Ik ben niet enorm technisch dus het liefst zo simpel mogelijk, maar het moet er natuurijk wel leuk uit zien, haha.

Zou mooi zijn als jullie wat suggesties hebben. 

Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,

Junior

za, 18/08/2018 - 20:00
René.W

Hallo Junior,

Je zou eventueel in de bovenste kuip een vijverdoorvoer kunnen plaatsen. aan de buitenkant is vaak de mogelijkheid om een pvc buisje te lijmen. Bijvoorbeeld 50mm. Je tekent het middengat op, gebruikt evt een zeven gaten boor, en plaats hierom de buitenkant, aan de binnenkant monteer je de ring met 4 schroefjes. Afdichtringen niet vergeten te plaatsen. Evt. afkitten. 

Als je nu een kuipje creeërt met een stuk vijverfolie tussen beide, waarbij 'n gedeelte over en in de onderbak hangt, heb je een waterdicht geheel, die je met de stenen of wat dan ook kunt afwerken.

Zelf heb ik al eens een vorstvrij kruik gebruikt. Voorzichtig aan de onderkant een groter gat gemaakt voor de invoer van het water. Ook een foliebak gemaakt en de kruik bovenaan de waterval gelegd. De folie over de rand van de vijver gelegd, en afgewerkt. Het water wordt door de pomp aangevoerd in de kruik, deze loopt over en gaat via de waterval terug de vijver in.

Hieronder even een foto van de kruik :

Mvg René,

Onderwerp gesloten