vervuilde vijver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/02/2019 - 15:41
Suzanne (anoniem geplaatst)

vervuilde vijver

Het afgelopen seizoen was geen goed seizoen voor de vijver. Door de warmte werd het water groen en ontstond er een soort “fluf” laag aan de wanden.

Het water is nu helder maar de bodem erg vies, en de planten nagenoeg verdwenen. (Deze zijn afgelopen seizoen ook niet goed opgekomen) er zit krabbenscheer in maar deze heb ik gekregen, en is dus niet zo groot geworden in mijn vijver (zie foto).

Afgelopen voorjaar heb ik ook een aantal dode kikkers uit het water gehaald. 

Ik heb 8 windes en ongeveer 10 shubunkis. Ik overweeg de vissen weg te doen om verdere vervuiling tegen te gaan. (heb nog een vijver zonder vis, en deze is kraakhelder, met veel kikkers, slakken en salamanders) 

Wat zouden jullie doen om deze vijver weer gezond te krijgen.

Ben niet voor middeltjes!

En is er iemand die mijn vissen wil overnemen?

Groet,

Suzanne

Verstuurd vanaf mijn iPhone

ma, 04/02/2019 - 11:42
GreenConnection

In de winter zijn de planten in rust, dus verwacht er dan niets van. Je kunt zelf handmatig de algen zoveel mogelijk verwijderen. In het voorjaar komt de krabbescheer weer boven en zal voor zuurstof zorgen. 

Op Tuinmarktplaats kun je je vissen aanbieden; niet op het forum.

do, 07/02/2019 - 20:42
GreenConnection

@Suzanne; mee eens?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.