wat voor soort karper?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/07/2015 - 16:14
Dorrub

wat voor soort karper?

deze hebben wij een paar jaar geleden als ghost koi gekocht. maar als ik op ghost koi zoek, zie ik dat deze zilverkleurig zijn.. kan iemand mij vertellen wat dit voor soort is, heb internet al afgespeurd, maar zie door de bomen het bos niet meer

wat voor soort karper?
zo, 05/07/2015 - 18:53
Polplastron

Goudkleurige koi zijn 'Ogon' als ik me niet vergis en deze heeft een dennenappel-achtige tekening en dat heeft ook een naam, 'Matsuba' als ik het juist heb. Dus is deze vis een 'Matsuba Ogon', maar ik kan het heel fout hebben ook hoor;'t Is te lang geleden dat ik me met koi bezighield.
'Ghost Koi' is volgens mij maar een benaming die de handelaars erop plakken. De meeste koi die je in de handel koopt zijn naamloze kleurvariaties; als ik een naam gegeven heb en je zou deze gebruiken bij een echt 'koifanaat' dan heb je kans dat deze je eens duchtig uitlacht.
Persoonlijk hoeven die namen voor mij echter niet; je hebt mooie koi en lelijke koi. En of ze dan Japans, Israëlisch of ... zijn en hoeveel ze gekost hebben, maakt mij niet zo uit.
Groeten,
Pol

zo, 05/07/2015 - 21:46
Dorrub

hartstikke bedankt, Pol! Ik heb het nu op kunnen zoeken, en, idd deze is hoogst waarschijnlijk een hi matisuba ogon en dus geen ghost koi.. ze hebben er dus blijkbaar niet zoveel verstand van bij het tuincentrum ;) groet, Dorrit

ma, 06/07/2015 - 10:29
Dorrub

ja, ik ga er ook niet vanuit dat ze bij een tuincentrum (heoewel er een aparte dierenafdeling is) mij vanalles kunnen vertellen over dieren, maar als er bordjes bij hangen met namen, ga je er van uit dat dat klopt.. niet dat het verder voor mij nog iets uitmaakt, deze heb ik gekregen vanwege de kleur, en niet om de naam. slordig is het wel!

Onderwerp gesloten