bonsai ficus

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/09/2006 - 00:33
korthaar

bonsai ficus

heb zins twee weken een bonsai ficusinfo-icon gekocht van 2 mtr zat vol met bladeren maar inmiddels zijn bijna alle bladeren eraf gevallen kan iemand mij een tip geven of is dit normaal dat bij verandering van lokatie en komt het nog goed met deze plant .

di, 19/09/2006 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Twee weken is wel erg snel voor een plant, om z'n blad te verliezen. Mogelijk toch eens vragen bij de verkoper, wat er mee is.

vr, 22/09/2006 - 12:28
yve

hallo,....
ik zit met het zelfde probleem hier....kocht drie weken gelden bij intratuin een bonsai ficusinfo-icon boom........mooi groot ! en vól met blad.....eenmaal thuis begon de ellende idd ....blaadjes begonnen te vallen.....ik dacht okeej misschien even wennen ja toch!........maar na een week heb ik em van de plek waar hij toen stond (op het noorden) naar de voorkant verhuist ....recht op het zuiden dus in het volle licht.....weer een week verder.....blad blééf vallen!
(ondanks al mijn goede zorgen op tijd water beetje nevelen met lauw water)......eergisteren was ik het zat en belde intratuin voor advies..........hier vertelde ze me dat ze over de telefoon niet veel kon .....ik moest de boom maar even langs brengen !
plotseling kreeg ik een ingeving en heb de boom uit de grote sierpot......(in zijn eigen kweekpot) in de tuin gezet het is nu prachtig weer dus ik dacht gewoon even kijken wat er gebeurd ?!
om 11 uur zette ik em buiten 'smorgens want om de boom lag een dek van bladen écht niet normaal zoveel...........om 18.00 uur geloof ut of niet was de boom helemaal opgeknapt ik kon aan hem schudden als tarzan! er viel geen blaadje meer ......de boom had gesproken!
Dus ik gisteren met dat verhaal wéér intratuin gebeld.........
ik ben er van overtuigd dat dit géén binneplant is inmiddels....want ook gisteren heeft hij weer buiten gestaan en ja hoor helemaal toppie hij was duidelijk helemaal in zijn element!............
er groeien inmiddels nieuwe blaadjes aan de boom.......tóch haar advies opgevolgd en de boom gebracht voor een check........
mét een zakje van de losgelaten blaadjes ................
ben heel benieuwd wat ze me gaat vertellen vandaag kan ik bellen

vr, 22/09/2006 - 14:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

En welke Ficusinfo-icon soort is dit?

vr, 22/09/2006 - 21:17
yve

Ik plaats hier maar even wat foto's....want ik heb ut kaartje er niet meer van waar de specifieke naam op stond...........

bonsai ficus
vr, 22/09/2006 - 21:16
yve

en de stam alleen

bonsai ficus
vr, 22/09/2006 - 21:16
yve

en natuurlijk het blad

bonsai ficus
vr, 22/09/2006 - 21:30
yve

ik ben vanmiddag trouwens mijn boom terug gaan halen, er werd me gezegt dat de plant moet wennen aan zijn nieuwe omgeving ....dat het normaal is dat hij zich met dit zachte weer buiten goed voelt,.....maar dat hij toch binnen zal moeten wennen en dat ik hem daarom beter op zijn plek kan laten staan i.p.v. met hem te blijven sjouwen van binnen naar buiten en vise versa
Ook zou hij geen last moeten ondervinden als het straks buiten koud wordt en de verwarming aan gaat in huis.......ze adviseerde me 1x per week water geven en 1 x in de maand bonsai voeding.......ook zou ik de boom mogen sproeien of benevelen met lauw water.....
Ik hoop maar dat hij zich gaat schikken hier bij ons.....het lijkt me vreselijk als hij het loodje zou leggen ......omdat hij niet op de juiste plaats staat of de juiste verzorging niet krijgt.....tis inmiddels tóch een boom met "een ziel" hij zou al een jaar of 8 zijn als ik de tekst op het kaartje mag geloven dat er aan hing bij aankoop......als jullie tips hebben heeeel graag alvast bedankt!

zo, 24/09/2006 - 20:30
yve

COOL! dan hoef ik me dus helemaal geen zorgen te maken (bedoel je!?).....................:s 8-|

wo, 18/10/2006 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is geen bonsai te noemen, maar een geimporteerde plant, die waarschijnlijk als moerplant gedient heeft. Door het vele terugknippen heeft ie een oud uiterlijk gekregen. Waarschijnlijk een vorm van Ficusinfo-icon microcarpa'Ginseng'.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag