Bonsai ginseng gaat dood door kat?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/11/2007 - 15:59
a_reitsma

Bonsai ginseng gaat dood door kat?

Een jaar geleden hebben we een bonsai ginseng gekocht van ongeveer 1 meter hoog. Hij deed het tot een paar weken terug prima ik gaf em altijd zo'n 500ml in de week en een keer in de twee weken bonsaivoeding. Hij deed het zo goed dat ik em in het voorjaar nog gesnoeid heb.

De laatste 5 weken verliest de bonsai telkens veel bladeren, waarschijnlijk omdat hij te nat was. Ik heb em vervolgens een paar weken geen water gegeven en in de gaten gehouden, maar nog steeds geen verbetering.

Is het nu verstandig om de bonsai uit de pot te halen en nieuwe bonsai modder te vermengen met 1/3 deel oude bonsaimodder zodat hij weer overnieuw ken beginnen? Zo ja wat is de beste manier?

Een kleine kanttekening van het probleem is dat onze kat de bonsai ook erg interressant vindt en hem bewaterd op haar manier. We hebben alles geprobeerd om dit te voorkomen en daarom nu een gaas over de pot gespannen met platte stenen erop.

Zie hieronder poes en bonsai in betere tijden...

Bonsai ginseng gaat dood door kat?
do, 22/11/2007 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, een kat die extra water geeft in combinatie met plantenvoeding is niet echt bevordelijk voor de plant. Bladverlies is altijd mogelijk in de herfst, maar dit probleem ligt vooral bij de kat, lijkt me. Verplanten zou ik pas in het vroege voorjaar doen.
Het begrip 'bonsaimodder' ken ik overigens niet. Ik neem aan dat er een potgrondmengsel mee bedoelt wordt. Waarom vermengen met de oude grond? Alles vervangen lijkt me beter, om de stoffen die de kat achterlaat, kwijt te raken.

do, 22/11/2007 - 17:12
a_reitsma

bonsaimodder is speciale modder die je kunt krijgen bij het tuincentrum. Er is me verteld als je het vermengd met de oude potgrond dat de bonsai er dan gemakkelijker aan went.

do, 22/11/2007 - 18:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je; ik zal er eens op letten als ik weer eens een tc bezoek.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag