Bonsai verliest blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/11/2008 - 11:25
kraikkonen

Bonsai verliest blad

beste mensen,

Tot mijn spijt verliest mijn net gekochte bonsai al zn blad.
Nu heb ik vaker een binnenbonsai gehad en het gebeurd steeds maar weer.
De bonsai staat bij een raam van 1 meter bij 1 meter en ik besproei de boom 2 maal daags. Als ik tegen het boompje aantik verliest hij in 1 keer wel 10 blaadjes.

Tis echt balen want het is een heel mooi boompje. Nu lees ik wel dingen over onderdompelen en derg. maar dat werkt ook allemaal niet. Heeft iemand een idee?

En krijgt het boompje wel nieuwe bladen eventueel? of gaat hij dood.

p.s: volgens mij is het een carmona

do, 27/11/2008 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Net gekocht, dus terugbrengen naar het verkooppunt! Mogelijk is er wat anders aan de hand met het boompje en valt dat onder garantie.

do, 27/11/2008 - 16:07
Onetreehill

Hoe lang heb je dit boompje, je schrijft dat hij net gekocht is.
Het ligt er natuurlijk wel aan waar dat boompje staat in de kamer! Bij een raam en dan vast ook in de buurt van de cv. In een tuincentrum staan de boompjes veel koeler dan thuis en kun je overgangsproblemen verwachten.
Blad dat afvalt omdat de standplaats te warm is en de grond te snel uitdroogt, dus maar water geven. Blad blijft echter afvallen dus nog maar meer water en ook nog maar weer eens dompelen! En ondertussen is de grond zo verzadigd dat wortelrot optreedt met alle gevolgen van dien.
Als je een boompje koopt uit een tuincentrum zet hem dan een periode op een matig warme plek ver van de cv en houdt de grond lichtjes vochtig dan voorkom je veel problemen. En dan hoeft er niet gedompeld te worden.
Benevelen is 2x per week voldoende bij de juiste verzorging.

Onderwerp gesloten