Bonsai vermeerderen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/09/2008 - 00:38
raijmond00

Bonsai vermeerderen

Ik heb een bonsai boompje gekocht,en wil deze vermeerderen.
Wat is de beste methode?

Dus niet een stek maar een bonsai boompje die ik wil vermeerderen.

Ik hoor het wel,

Bedankt,

vr, 26/09/2008 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een bonsai kun je wel vermeerderen door stek, maar dan heb je nog geen bonsai. Die zul je nog helemaal moeten opkweken en vormen.

za, 27/09/2008 - 00:08
groepen

bonsai kun je wel stekken, maar dan heb nog lang geen bonsai,deze moet je dan
opkweken, ook kan je marcoteren, dit wil zeggen, van een grote boom,een mooie
zijtak nemen met een mooi geheel, hoe je tewerk moet gaan vind je in vele
bonsaiboeken zie het resultaat met deze fuchia, die heb ik in april
gemarcoteerd en in juli in schaal gezet, succes groetjes Willy

Bonsai vermeerderen
zo, 28/09/2008 - 13:55
Onetreehill

Een boompje gekocht en meteen vermeerderen. Neem aan dat het je eerste bonsai is en dan maar meteen vermeerderen? Leg eens uit waarom, ben daar best benieuwd naar. Er zijn methodes om zelf iets op te kweken maar lees en leer eerst veel over bonsai alvorens je aan vermeerderen begint. Lijkt me een veel betere start van de bonsaihobby!

zo, 28/09/2008 - 19:57
athene

Ik vind je Fuchsiainfo-icon erg mooi gelukt. Bloeiende soorten hebben wel een diepere schaal nodig dan de meeste planten. Ik zou je Fuchsia bij de volgende verpotting daarom in een iets diepere schaal zetten.

Het Bonsai Handboek van Harry Tomlinson is een mooi boek voor beginners en gevorderden. Het boek bevat onder andere een soortenlijst waarin wordt beschreven hoe je de verschillende soorten kunt vermeerderen.

Onetreehill heeft echter wel een goed punt als hij zegt dat zelf opkweken van bonsaimateriaal niet erg zinvol is voor beginners. Beter is het om te leren hoe je bomen vormgeeft, bedraad, water geven en alle overige bonsai specifieke dingen. (Ook daarvoor geldt nog steeds mijn boekentip.)

zo, 28/09/2008 - 21:45
Onetreehill

Athene,

Helemaal mee eens betr. je opmerking over het bonsaihandboek van Harry Tomlinson. Ik durf zelfs te beweren dat een ieder die met bonsai begint dit boek in zijn/haar zou moeten hebben staan.
Het hoofdstuk Bonsaisoorten A-Z met daarin de soortengids en zijn gebruik was en is voor mij nog steeds van essentieel belang als het om de juiste verzorging van diverse soorten bonsai gaat. Een echte aanrader!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag